Hirdetés

Minimalista mechanikus billentyűzetről rántotta le a leplet a Cherry

A kapcsolóiról és cseresznyés logójáról ismert német vállalat újdonságában a tavalyi TKL verzió bővített kiadását tisztelhetjük.

A Cherry márkanév hallatán a legtöbb embernek elsősorban a mechanikus billentyűzetekbe szánt MX kapcsolók jutnak eszébe, azonban a gyártó saját márkás beviteli eszközöket is forgalmaz. Tavaly egy sallangoktól mentes, minimalista dizájnvonalat képviselő, numerikus pad nélküli – azaz TKL – klaviatúrát mutattak be, amelynek most megérkezett a számbillentyűzettel megtoldott variánsa is.


[+]

A terméket elsősorban azoknak ajánlja a gyártó, akik sokat gépelnek, ezt alátámasztja az elérhető verziók rövid listája, a Cherry MX Board 1.0 csak MX Silent Red és MX Brown switchekkel szerelve rendelhető, amelyek a gyártó állítása szerint biztosan kibírnak legalább 50 millió leütést. A 470 x 165 x 25 milliméteres eszközre összesen 109 gomb fért fel, ami négy darabbal több a hagyományos 105 gombos kiosztásnál, erre a multimédiás tartalmak vezérlése miatt volt szükség. A billentyűzet olyan alapvető funkciókkal van még ellátva, mint az anti-ghosting, az N-Key rollover és a deaktiválható Windows gomb. A kapcsolók leütéseinek villámgyors érzékeléséről a HighSpeed vezérlő gondoskodik, a fehér háttérvilágításnak – amiből egyébként a billentyűzeten található USB bemenetre is jutott – köszönhetően pedig éjszaka sem kell lámpát kapcsolnunk, ha szeretnénk megtalálni a kívánt karaktert.

A használatot a lecsatlakoztatható csuklótámasz és a 3 lépésben állítható dőlésszög teszi komfortosabbá. A Cherry MX Board 1.0 már elérhető hat különböző kiosztással (UK, német, spanyol, francia, svájci és skandináv), 2 év gyártói garanciával, 90 eurós áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés