Hirdetés

CES 2024: 18 hüvelykes csúcslaptopok az MSI tervezőasztaláról

A Titan, Raider és Stealth sorozatú jószágoknál a teljesítmény mellett nyilván a vételár is a csillagos ég felé tendál.

Az MSI igazi nagyágyúkat is közszemlére tett a CES-en, hiszen három 18 hüvelykes noteszgépet hozott, amelyek csúcskivitelben 3840x2400 pixeles felbontású, 120 Hz-es képfrissítési frekvenciával dolgozó MiniLED IPS kijelzőt kaptak, ráadásul 100 százalékos DCI-P3 színtérlefedettségükhöz VESA DisplayHDR 1000 minősítés társul.


[+]

Persze akadnak alacsonyabb képpontsűrűségű, ugyanakkor fürgébb panelopciók a menün, de a gombonként címezhető RGB fényekkel megbolondított SteelSeries billentyűzet, az Intel Killer E3100 Ethernet, az Intel Killer BE1750 Wi-Fi 7/Bluetooth 5.4 modul, a hatsugárzós hangrendszer, a legalább egy Thunderbolt 4 csatoló, a Full HD-s, arcfelismerést támogató, illetve lencsetakaróval védett webkamera, a minimum két M.2 slot, a kártyaolvasó, a HDMI 2.1 kimenet vagy a 99,9 wattórás, négycellás akkumulátor az alapfelszereltség részének tekinthető.

A Windows 11 Home vagy Pro operációs rendszerrel kérhető óriások 8 GB-os GeForce RTX 4070, 12 GB-os GeForce RTX 4080, esetleg 16 GB-os GeForce RTX 4090 GPU-t rejthetnek burkolatuk alatt, bár a Titan termékcsalád képviselője csak az utóbbi két opciót kínálja. A Titan 18 HX és Raider 18 HX esetén a takaró Core i9-14900HX processzorig ér, és a terebélyes masinák legfeljebb 128 GB SO-DIMM DDR5 RAM-ot képesek hajtani négy memóriafoglalatukban.

A trióban egyedüliként a 3,6 kilogrammos Titan klaviatúrája egy ultraalacsony profilú Cherry kapcsolókat használó, mechanikus példány, plusz három M.2 slotja van, amikből kettő PCI Express 4.0-s, egy pedig 5.0-s, és haptikus, RGB-vel feldobott touchpadje a tenyértámasz szintjébe süllyed. A Raider megtartotta a 3D állványát a szellőzés javításának érdekében, és hűtését két ventilátor, valamint hat hővezető cső alkotja a vonatkozó bordázatokon kívül, noha ez az egyetlen modell a triumvirátusban, ami nem hőkamrás dizájnnal vagy magnézium-alumínium készülékházzal rendelkezik.

A Stealth 18 AI Studio névre keresztelt notebook már a mostanában elharapozó divathullám bűvöletében született, ugyanis az MI algoritmusok hardveres gyorsítását ígérő Meteor Lake platformra épül, ahol a leggyorsabb CPU az Intel Core Ultra 9 185H lehet. A 2,7 kilogrammot nyomó mobilvas két SO-DIMM DDR5 aljzata valójában 96 GB-nyi, 5600 MHz-es effektív órajelen ketyegő RAM-ot tud kezelni, és a hangrendszerében – a másik két típussal ellentétben – nem a 2 wattos sugárzókból van négy, hanem a 2 wattos mélynyomókból, meg egy ujjlenyomat-olvasó is jár hozzá.


[+]

A gyártó egyébként nem csupán a hardvereket illetően öleli keblére a mesterséges intelligenciát, tudniillik elkészítette az MSI AI szoftvercsomagot, ami három programból tevődik össze. Az AI Engine automatikusan optimalizálja gépünk különböző beállításait (képernyő, hang, energiatakarékossági profilok, tasztatúra világítása) az épp futtatott applikáció függvényében, míg az AI Artist egy offline szöveget-képpé szolgáltatás, amely képet-képpé és képet-szöveggé képességeket szintén a repertoárjában jegyezhet. Ez nem minden, mivel megoldható a rétegezett PSD fájlokba exportálás is, ami a tartalomkészítők produktivitásának adhat egy pozitív löketet. A sort az AI Noise Cancellation Pro zárja, amivel intelligens zajszűrést végezhetünk, és a mikrofon iránykarakterisztikáját ugyancsak babrálhatjuk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés