Hirdetés

CES 2024: háztűznézőben az Enermaxnál

A gyártó üdvöskéi sokban hasonlítanak egymásra, és az egyik ilyen dolog a 10 Gbps-os Type-C aljzat megléte a fronton.

Az egyéb komponenseken kívül négy számítógépházzal készült az Enermax az idei CES-re, amelyeknek közös jellemzője (a teljesség igénye nélkül), hogy előlapi kivezetéseik között a jó öreg USB 3.2 Gen1 Type-A kapu(k) szomszédságában egy USB 3.2 Gen2 Type-C konnektor is található, PCI takarólemezeik csavarosak, belsejüket porszűrő betét védi, továbbá mindegyikük három radiátort képes elszállásolni, illetve négy darab (szabályozható fordulatszámú, no meg ARGB LED-ekkel meghintett) szélgéppel értékesítik őket.


[+]

Kezdésnek a "fekete bárányt", a 435 mm magas, 210 mm széles és 370 mm mély, Mini-ITX vagy microATX formátumú alaplapok részére tervezett Enerpazo EP23-at nézzük meg közelebbről. A 162 mm magas processzorhűtő, 365 mm hosszú videokártya, nyolc ventilátor, két 2,5, valamint egy 2,5 vagy 3,5 hüvelykes meghajtó fogadását ígérő konstrukció 5 bővítőhelyes, és – rokonaival azonos módon – a kétkamrás belterét balról edzett üveglap fedi.


[+]

A termék nagyobb, 7 bővítőhelyes változatát Enerpazo EP33-nak hívják, ami – a lentebb következő márkatársak mintájára – már E-ATX méretig ad szabad utat a deszkáknak. A 470 mm magas, 210 mm széles és 415 mm mély miditorony tizenegy légkavaró otthonául szolgálhat, miközben 410 mm hosszúságú VGA-k férnek el benne, azonban a támogatott CPU-hűtő, a mellékelt ventilátorok, illetve a beköltöztethető adattárak kapcsán megegyezik kompaktabb testvérével. Eltérés még annyi van, hogy egy radiátora 420, egy másik pedig 360 mm-esre nőhet az EP23-as 360/280 mm-éhez képest.


[+]

A szintén 7 bővítőhelyes, kilenc léghajtónak felfogatást biztosító EK98 eleje első blikkre a klasszikus Chieftec LBX-02B-U3-OP-t juttatja eszünkbe függőleges díszítésével, de belül persze a modern sztenderd kialakítással és elforgatható PCI kerettel szembesülhetünk. A társaihoz hasonlóan tápkamráján kukkolórést viselő megoldás 480 mm-es magasságához 235 mm szélesség, továbbá 440 mm-es mélység párosul, mialatt 185 mm magas processzorhűtővel, 436 mm hosszúra nyúlt grafikus vezérlővel, két 2,5, továbbá két 2,5 vagy 3,5 hüvelykes háttértárolóval pakolható meg. A megjelenési dátumot a második negyedévre datálják, noha ez – a leendő vételár kérdésességével együtt – a többi újdonságra ugyancsak igaz.


[+]

A kvartett utolsó, 7+2 bővítőhelyes képviselője egy korábbi modell ráncfelvarrott verziójaként az SK30 V2 típusjelet kapta, és a tavalyi karácsonyt megelőző napokban már híreztünk róla, így a részletek iránt érdeklődőknek javasoljuk az ominózus cikk gyors átfutását.

Előzmények

Hirdetés