Hirdetés

CES 2023: szobabicikli Acer módra

Az eKinect BD 3 munka közben is biztosítja a mozgást: amíg tekerjük a pedált, tölti a notebookot és más kütyüket.

Az Acernek sem kell a szomszédba menni, ha jópofa, érdekes, vagy éppen teljesen haszontalan fejlesztésekkel kell feldobni egy kiállítás hangulatát. Mindenki döntse el maga, hogy az eKinect Bike Desk 3 melyik kategóriába tartozik!

Amiről szó van, az egy szobabicikli, egy íróasztal és egy töltőállomás keveréke, és egy olyan funkciót kínál, ami valószínűleg sokak igényével találkozik azok közül, akik otthoni edzésként bicikliznek: az sport közben megtermelt energiával tölti noteszgépünket, telefonunkat és más eszközeinket. Az újdonsággal az Acer a fenntarthatóságot is szeretné szem elé helyezni, így az energiatermelés módja mellett a felhasznált anyagokra is odafigyelt, és újrahasznosított műanyagokat alkalmazott sok helyen. A töltést lehetővé tevő rész két Type-A és egy Type-C konnektort kínál, az asztalon magán pedig táska-akasztót és italtartót is találhatunk.


[+]

A BD 3 kétféle üzemmódban használható: munka módban az íróasztal közelebb kerül, így a „kerékpáros” függőlegesebb helyzetben is eléri az asztalra tett noteszgépet, stb. Sport üzemmódban pedig távolabb, tehát jobban előre tudunk hajolni. A készülékhez saját alkalmazás is tartozik, melyen figyelemmel követhetjük a virtuális kerékpározás időtartamát, a megtett távolságot, a sebességet, az elégetett kalóriák számát és persze a leadott teljesítmény alakulását is. A cégtől kapott adatok szerint egyébként 60 pedálfordulat/perc tekerési sebesség mellett 75 wattot adhatunk le – ez már elég egy átlagos notebook életben tartásához. És ha valaki azt hitte volna, hogy ez csak egy jópofa koncepció lesz, akkor eláruljuk, hogy a hivatalos információk szerint a termék nyáron a mi régiónkban is elérhető lesz 999 euróért. Sajnos állítható ellenállásról, ANT+ és/vagy Zwift/FulGaz/Trainerroad/stb. kompatibilitásról nem szól a fáma…

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

  • Garmin Edge 840: mindent bele!

    Négy év után dobta csak piacra a Garmin az Edge kerékpáros komputerek új középkategóriás szériáját. Érdemes volt várni rá?

Előzmények

Hirdetés