Hirdetés

CES 2023: GeForce RTX 4070 Ti-ok az ASUS értelmezésében

A TUF Gaming és ROG Strix termékcsaládok gyarapodtak két-két taggal.

Az NVIDIA GeForce RTX 4070 Ti debütálását az ASUS négy kártya bemutatásával ünnepelte, bár ha szigorúak akarunk lenni, csupán két konstrukcióról van szó, amelyekből egy szimpla és egy OC variáns is érkezik a pástra. A vezérlők közös jellemzői a félpasszív működés, a két BIOS, a 21 GHz-es effektív órajelen ketyegő VRAM chipek, a tápellátásért felelős, 12+4 tűs 12VHPWM konnektor (az átalakító tartozék), a légrésekkel ellátott hátlapi takarólemez, a merevítési funkciót betöltő (fém) exoskeleton váz, az I/O kereten található kimenetek konfigurációja (három DisplayPort 1.4a, két HDMI 2.1a) és a megrogyás ellen mellékelt VGA támaszték.


[+]

A 3,25 slotos, 305 mm hosszúra nőtt TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti 12GB GDDR6X hűtésén három dupla golyóscsapágyas ventilátor dolgozik, és a középső a turbulencia csökkentése végett ellentétes irányban forog a szélsőkhöz képest.


[+]

A GPU referencia 2610 MHz-es Boost frekvenciája OC módban 2640 MHz-re növekszik, szóval a gyári tuningot nem vitték túlzásba, azonban az OC Edition verzió hasonszőrű értékeit már 2730 és 2760 MHz-re állították. Említést érdemel még, hogy a fémburkolat felső részen egy kevéske Aura Sync-es világításnak is szorítottak helyet, amely 10 effektet támogat.


[+]

A 336 mm hosszú, 3,15 slotos ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti 12GB GDDR6X márkatársához hasonlóan az RTX 4080/4090-es nagy testvérek dizájnját örökölte, és két FanConnect II headerrel jön, így házhűtő légkavaróink munkatempóját közvetlenül a kártyán keresztül szabályozhatjuk. Az sem feltétlenül elhanyagolható apróság, hogy az újonc felsorakoztat egy dedikált áramkört, ami érzékeli, ha az energiaellátással nem stimmel valami, majd a hátlapra költöztetett indikátor LED-ek segítségével jelzi a feszültségszabályzást vagy kábelezést illető problémákat.


[+]

A GPU Boost/OC órajelei megegyeznek a sima TUF-os megoldáséval (azaz 2610/2640 MHz-ről beszélünk), viszont a VGA OC Edition kivitelét 2760/2790 MHz-re paprikázták fel. Természetesen a vállalat alaplapi techológiájával címezhető ARGB fényjáték sem hiányzik a képletből, de most egy kicsit hangsúlyosabb formában van jelen, mint az olcsóbbik rokonon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés