Hirdetés

CES 2022: radikálisan megnövelt fényerejű LG OLED panelek érkeznek

Az OLED EX típusú kijelzők ennek köszönhetően látványosabb HDR-t tesznek lehetővé.

Az LG Display egy pillanatig sem ül a babérjain, és folyamatosan gőzerővel dolgozik az OLED televíziókba szánt panelek fejlesztésén. Ezt tökéletesen bizonyítja, hogy a cég most azt jelentette be, hogy sikerült jelentős előrelépést elérni az egyik leginkább kritizált területen.

Ez pedig nem más, mint a fényerő, ugyanis ebben a versenyszámban az OLED jelentősen elmarad a nagy rivális QLED technológiától. Az LG Display viszont azzal állt elő, hogy sikerült csökkenteni a hátrányt, mivel a közelmúltban kifejlesztett OLED EX panel 30 százalékkal fényesebb a korábbi rokonainál. A név az Evolution és az Experience szavakra utal, amivel arra céloz a cég, hogy már 2013 óta fejlesztenek ilyen típusú megjelenítőket, és ennek köszönhetően már rengeteg tapasztalatot gyűjtöttek. Ezzel nyilván oda is döftek a Samsungnak, hiszen a rivális konszern idén lép színre hosszú idő után megint saját OLED kijelzőivel. Az újdonság állítólag egy új alapanyag, a deutérium használatában, illetve a tovább finomított elektronikai vezérlésben rejlik, és e két összetevőnek köszönhető a megnövelt fényerő.

Ha minden igaz, az OLED EX panelek tömeggyártása hamarosan megkezdődik Dél-Koreában és Kínában,, így az év második felében érkezhetnek az első olyan televíziók, amelyekbe már ezek a komponensek kerülnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés