Hirdetés

CES 2021: érkezik az LG 4K-s OLED monitora

Napvilágot látott néhány információ az UltraFine OLED Próval kapcsolatban, a vételár azonban sajnos nincs köztük.

Ha azt hallja az ember, hogy OLED, legtöbbünknek valószínűleg az LG legújabb tévéi jutnak eszünkbe, de lassan már az okostelefonok esetében is cikinek számít, ha egy csúcsmodell nem ilyen panellel van szerelve. Érdekes módon a fekete tökéletes megjelenítésére képes (ezzel az egyik legjobb HDR élményt adó) kijelzők a legkisebb és a legnagyobb eszközök esetében a legelterjedtebbek, monitorok között viszont ritkának számítanak az OLED technológiára épülő modellek, most azonban épp a tévéi kapcsán már jól ismert LG mutatta be első ilyen megoldását.


(forrás: LG Global YouTube csatorna) [+]

A 32EP950 kódnévre hallgató, de UltraFine OLED Pro címszó alatt szintén megtalálható monitorról egyelőre nem osztott meg túl sok infót a gyártó, az alábbi, nem túl hosszú videóban a panel tulajdonságai (31,5 hüvelykes képátló, 3840x2160 pixeles felbontás, 99%-os DCI-P3 és Adobe RGB színtérlefedettség) mellett főleg a KVM switchként való felhasználási lehetőségre koncentráltak.


(forrás: LG Global YouTube csatorna) [+]

Előbbit persze már önmagában is cigánykerekezésre adhat okot, hiszen ez a fajta kijelzőtechnológia nem csak médiafogyasztás, de tartalomgyártás esetében is az egyik legjobb megoldásnak számít, utóbbi azonban szintén nem számít gyakori funkciónak – legalábbis a nem vállalati felhasználásra szánt eszközök esetében. Lényegében arról van szó, hogy az USB Type-A portokba kötött perifériáinkat megoszthatjuk több, a monitorra csatlakoztatott számítógép között, így nem kell több billentyűzet-egér párost fenntartanunk az asztalon, bemenetváltáskor a beviteli eszközök is az éppen aktív eszközt vezérlik.

Csatlakozóból egyébként mindent megtalálunk, ami ma elvárható, a hátoldalon a három USB Type-A és egyetlen USB Type-C mellé fejhallgató-kimenet, továbbá egy HDMI és két DisplayPort bemenet is került. A piaci megjelenés dátuma és a várható vételár egyelőre nem publikus, de a tulajdonságok alapján talán jobb is, ha még nem fájdítjuk a szívünket az összeg ismeretével.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés