Hirdetés

CES 2021: csúcstévét villantott a Sony

Az OLED készülék megkapta a vállalat új képfeldolgozó chipjét.

A Sony bemutatta új, A90J típusjelzésű televízióját, amellyel meg kívánja erősíteni pozícióit a prémium szegmensben. Az LG által gyártott, 4K felbontású, HDR támogatású (HDR10, HLG, Dolby Vision) OLED panelre épülő termék megkapta a Sony új, exkluzív képfeldolgozó chipjét. Ez a Cognitive Processor XR, amely a cég állítása szerint szintlépést jelent e téren.


[+]

Ezen egység valós időben vizsgálja a beérkező képi jelet, és a kapcsolódó beállításokat állandóan módosítja, hogy a néző a lehető legjobb képminőséget élvezhesse. A chip tartalmazza a megújult felskálázási eljárást, amely révén a satnyább minőségű források esetén a korábbinál jobban ki lehet használni a nagy felbontású panelben rejlő lehetőségeket. A vállalattól kapott információk értelmében a fényerőn sikerült növelni, ami a nagy dinamikatartományú tartalmak visszaadása során bírhat jelentőséggel.

A termék a Google által fejlesztett új okostévé rendszerre, a Google TV-re épül. Ez a régebbi Android TV nevű platformhoz képest állítólag gyorsabb és tartalomspecifikusabb. A tévé a Sony egyedi Acoustic Surface Audio+ technológiáját használja, aminek következtében a hangokat a hagyományos hangszórók helyett a kijelző rezegtetésével állítja elő. A készülék ára egyelőre nem ismert, és azt sem lehet tudni, hogy mikor lehet majd megvásárolni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés