Hirdetés

CES 2021: termetes, 4K-s ASUS ROG monitor 2.1-es HDMI-vel

Természetesen egy 144 Hz-es, variálható frissítési frekvenciát támogató példányról beszélünk, ami büszkén viseli a DisplayHDR 600-as plecsnit.

Úgy látszik, sokak imái hallgattattak meg, mert az idei CES-en már nem egy olyan monitort mutattak be a gyártók, ami a nagy képátlót kombinálja a 4K-s felbontással, illetve a magas képfrissítési rátával, s minél szaturáltabb lesz a piac, annál hamarabb kezdenek esni az efféle kijelzők árai; minden bizonnyal az újgenerációs Sony és Microsoft konzolok is adtak egy tisztességes löketet ennek a szegmensnek.


[+]

No persze erről még korai diskurálni, hiszen az ASUS legfrissebb üdvöskéje, a ROG Swift PG32UQ névre keresztelt, 31,5 hüvelykes megoldás korántsem a "zsák szotyiért" kategória előfutára, ugyanis a 144 Hz-es, 1 ezredmásodperces GtG válaszidővel rendelkező, 3840x2160 pixel megjelenítésére képes IPS panel VESA DisplayHDR 600 minősítést kapott (szóval a maximális fénysűrűség legalább 600 cd/m²) és 98 százalékos DCI-P3 színtérlefedettsége mellé Delta E<2 gyári kalibráció jár.


[+]

Azt még nem tudni, hogy a 10 bit natív-e vagy FRC-vel lett megvalósítva, azt viszont igen, hogy az AMD FreeSync Premium Pro támogatása már most kipipálható, míg az NVIDIA G-Sync kompatibilitásról szóló tanúsítvány úton van. Az ASUS Variable Overdrive technológiából kifolyólag az Overdrive-ot automatikusan adagolja a periféria, ugyanakkor öt szinten szabályozhatjuk ennek agresszivitását, így személyre szabható a dolog. A statikus kontrasztarányról egyelőre nem szól a fáma, de a paneltípusból kiindulva valószínűsíthető az 1000:1.

A két, 2.1-es HDMI bemenetnek hála PlayStationön és Xboxon is élvezhetjük a dinamikusan változó képfrissítést 120 Hz-ig bezárólag, de az 1.4-es DisplayPort, a két USB aljzat, illetve a 3,5 mm-es audio jack sem hiányzik a csatlakozók listájáról. A talp magassága állítható és a szokásos GamePlus/GameVisual OSD szintúgy részt vesz a műsorban. A termék árcéduláján szereplő összegről még korai kérdezősködni, de az nem kétséges, hogy zsebbenyúlós történetről van szó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés