Hirdetés

CES 2020: Intelligens hangprojektorokkal robbant az LG

Az újdonságként érkező AI Room Calibration funkció a hangbeállításokat automatikusan a szoba egyedi jellemzőihez igazítja.

Az LG a szokásoknak megfelelően idén is rengeteg új otthoni hangeszközt mutat be a CES kiállításon. Egyelőre még nem lehet tudni, hogy pontosan milyen termékek, mikor és milyen áron lesznek elérhetőek hazánkban, de a főbb jellemzőket, újításokat azért elárulta a vállalat.


[+]

A cégtől megtudtuk, hogy az LG 2020-as hangprojektor portfóliója továbbra is az LG és a Meridian Audio együttműködésére épít: idén még több modellbe kerültek be a vállalat olyan finomra hangolt technológiái, mint az alacsony frekvenciájú hangok pontos visszaadását és a hangtér kibővítését biztosító Bass and Space, vagy az előtérben lévő hangszerek és emberi hangok kiemelését biztosító Image Elevation. A 2020-as termékek többsége ezen felül Dolby Atmos és DTS:X támogatást is kapott .

Az LG prémium hangprojektorai esetében újdonságnak számító AI Room Calibration funkció a hangbeállításokat automatikusan a szoba egyedi jellemzőihez igazítja. Ezek a modellek tehát a körülöttük lévő tér sajátosságai alapján alakítják ki a hangzást és a forrásfájl elemzése nyomán ennek megfelelően szólaltatják meg a hangokat. A magasabb kategóriás soundbarok ráadásul egy olyan fejlett jelfeldolgozási algoritmust alkalmaznak, amely a stúdióhangzáshoz közeli minőségre képes felskálázni a hagyományos fájlformátumokat.

Az új hangprojektorok többségével kompatibilis a kiegészítőként megvásárolható SPK8 vezeték nélküli hátsó hangszórókészlet, amely a valódi mozihangzás mellett a gördülékeny, minőségromlás nélküli 4K jeltovábbítást (4K Pass-Through) is garantálja. Mivel az LG 2020-ban még több modellbe beépítette a Google hangalapú asszisztensét, a felhasználók a kompatibilis okosotthon-eszközöket a hangprojektorról közvetlenül, egyszerű és kényelmes verbális parancsokkal irányíthatják. A házimozi-rendszer kialakítását az eARC kompatibilitás teszi még kényelmesebbé: a felhasználók külső eszközeiket közvetlenül az eARC szabványnak megfelelő tévékészülékeikhez csatlakoztathatják, így külön kábelek nélkül is élvezhetik a nagyfelbontású audioformátumok — például a Dolby True HD vagy a DTS Master Audio — háromdimenziós megszólalását (a funkció az SN11RG, SN10YG, SN9YG és SN8YG modellekben érhető el).

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés