Hirdetés

CES 2020: gamer monitorokkal erősített a Gigabyte

Az újdonságok között sík és ívelt modelleket is találunk, a trió két tagja pedig már az új kategorizálás szerinti FreeSync plecsniket is megkapta.

Három új monitort hozott a Gigabyte a CES kiállításra, melyek mindegyike a játékosok számára lehet leginkább érdekes. Ugyan a vállalat a bejelentésről szóló sajtóközleményben büszkén hangoztatja, hogy mennyi pozitív visszajelzést kaptak Aorus szériás megjelenítőikkel kapcsolatban, az nem derült ki, hogy az újdonságok is az említett sorozatot erősítik-e, az azonban biztos, hogy a trió három tagját G27F-nek, G27QC-nek és G32QC-nek hívják.


[+]

A frissen bejelentett megjelenítőkről egyelőre nem sok konkrétumot közölt a gyártó, ennek ellenére az ismert specifikációkat a könnyebb összehasonlíthatóság kedvéért az alábbi táblázatban gyűjtöttük össze:


G27F G27QC G32QC
Panel kialakítása
Sík
Ívelt (1500R)
Panel típusa N/A
Felbontás 1920 x 1080 2560 x 1440
Képfrissítés 144 Hz 165 Hz
NVIDIA G-Sync Van
AMD FreeSync FreeSync FreeSync Premium FreeSync Premium Pro
HDR N/A HDR Ready VESA DisplayHDR 400
Színtérlefedettség
120% sRGB 90% DCI-P3 90% DCI-P3
Hangszórók 2 x 2 W N/A

Ugyan az alkalmazott panelek típusát nem árulták el, azt tudjuk, hogy a két QC utótaggal ellátott modell hajlított kialakítást, HDR támogatást és DCI-P3 színtérlefedettséget kapott, de a G27F sem panaszkodhat a maga 120%-ban lefedett sRGB színterével, ezekből adódóan pedig meg mernénk előlegezni, hogy mindhárom monitor IPS technológiára épül. A G-Sync és FreeSync szintén a trió közös tulajdonságainak listáját erősíti, ráadásul a G27QC és G32QC utóbbihoz kapcsolódóan a nemrég bevezetett Premium és Premium Pro plecsnit viselik magukon. Hogy mindezért milyen árat kell majd fizetnünk, az egyelőre kérdéses, az azonban biztos, hogy az újdonságok 2020 első negyedévében kerülnek piacra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés