Hirdetés

CES 2020: dupla kijelzős ThinkBook

A Lenovo idén tobzódik a szokatlan kialakítású notebookokkal, most például a YogaBookot gondolták tovább.

A Lenovo hozott a CES-re hajtogatható kijelzővel készített noteszgépet, meg dedikált GPU nélküli gamer notebookot is, miért pont a dupla kijelzős készülék maradt volna ki a szórásból? Ezen a téren persze nem végzett úttörő munkát a cég, hiszen az Acer jó 9 éve próbálkozott ezzel, de megemlíthetnénk a Lenovo saját Yoga Book C930 modelljét is, amelyet tulajdonképpen az ASUS Taichivel kombinált össze a ThinkBook Plus esetében.


[+]

Egész pontosan tehát egy Comet Lake-re épülő, 13,3”-es Full HD IPS panellel szerelt noteszgépet kapunk, átlagosnak mondható (integrált grafikus vezérlő, maximum 16 GB DDR4 RAM, Intel H10 tároló, 1,4 kg-os tömeg és 308 x 217 x 17,4 mm-es méretek) specifikációkkal. Ami különleges benne, hogy a kijelző hátoldalára egy 10,8”-es E Ink képernyő került. Ez használható például jegyzetelésre a mellékelt tollal (akár a fő operációs rendszer betöltése nélkül is), de nyilván kitehetünk rá olvasnivalót, vagy alapvető információkat egy előadáshoz.


[+]

A ThinkBook Plus egyébként nem koncepciótermék: állítólag márciusban meg is érkezik a boltokba, induló ára pedig 1200 dollár lesz. Áprilistól 45 dollárért egy igényesnek tűnő borítót is vásárolhatunk majd hozzá, amely segít megvédeni az E Ink kijelzőt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés