Hirdetés

CES 2019: a TP-Link az elérhető árú Wi-Fi 6 nagykövete

A hálózati megoldásairól ismert firma egy egész kvintettnyi IEEE 802.11ax szabványú eszközről adott számot a CES-en.

A TP-Link nemrégiben mutatott be néhány Wi-Fi 6-os (802.11ax) routert. Az idei CES alkalmával a gyártó bejelentette az új, ilyen jellegű eszközök piacra dobásának szándékát a pénztárcabarát árszegmensben, ami bizonyosan pozitív hatással lesz a friss technológia térnyerésére. A legérdekesebb nóvum talán a Deco család újszülöttje, a Deco X10-es tri-band mesh router, mely a tradicionális Qualcomm platformról a Broadcom megoldásaira tért át. Mivel egy egész otthont lefedő csomagról van szó (ami a Wi-Fi 6-ot a routerek közti kapcsolat megerősítésére használja, meggyorsítva ezzel az adatátvitel sebességét), a vállalat párosával fogja árusítani a majdan 350 dollárt kóstáló apparátusokat, várhatóan ősztől kezdve. Ennek következtében ez még csak korai híradás, az egzakt specifikációkat egyelőre homály fedi.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Egy másik high-end tri-bandes TP-Link jómadár az Archer AX11000, ami már szingli üzemre lett kitalálva, és a játékos kedvű felhasználókat célozza meg. Elméleti maximális adatáteresztése közelít a 11000 Mbps-hoz, de persze a realitás talaján ragadva ennél jóval kevesebb lesz a valós tempó, viszont a két 5 GHz-es és a 2.4 GHz-es sávnak hála elég stabil otthoni hálózatot sugalmaz, még több Wi-Fis masinéria használata esetén is. Ha minden igaz, az AX11000 még januárban közkinccsé tétetik, 450 dollárról szóló cédulát aggatván antennáira.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A középmezőnyben a napokban megjelent, 350 dollárba kerülő, dual bandes Archer AX6000 korzózik, és szintén profitál a Wi-Fi 6 nyújtotta előnyökből. A létra alsóbb fokaihoz közeledve körvonalazódik előttünk a szintúgy dual bandes duó, az AX1800 és az AX1500 párosa. Ez a kettős is rendelkezik Wi-Fi 6 támogatással, bár ez nem valószínű, hogy annyira kardinális szerepet fog játszani a teljesítmény szempontjából, mint a komolyabb testvérek esetén.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Míg az AX1800-as még idén megjelenik, előreláthatólag 130 dolláros áron, addig a kisebbik, AX1500-as rokonról nem tudunk ilyen jellegű információval szolgálni. Egyelőre úgy fest, hogy 130 dollárnál olcsóbb lesz, és talán nem is kerül forgalomba az Egyesül Államok területén.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A TP-Link felhozatalát az RE705X névre hallgató Wi-Fi 6 hatótávnövelő modulja zárja, mely a prognózis szerint a harmadik negyedév folyamán jelenik meg és 100 jenki dollárt fognak kérni érte.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés