Hirdetés

CES 2019: a Mushkin új SSD-ket tett közszemlére

Az eleinte memóriáiról elhíresült gyártó négy friss modellje, háromféle kiszerelésben közelít.

A Mushkin az idei CES-en láthatóan az SSD-piacra irányította a figyelmét, és igyekezett a fontosabb felhasználói szegmenseket lefedni.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Az első meghajtó, amelyről beszámolunk a 6 Gbps-os SATA csatolót használó, 2,5 hüvelykes Source 2, amely Silicon Motion SM2259XT vezérlővel, valamint MLC NAND flashmemóriával érkezik, és kategóriájában meglehetősen korrektnek számító adatátviteli sebességeket produkál: 565 MB/s-os olvasást, illetve 510 MB/s-os írást várhatunk majd tőle. A tárhelyméretet tekintve 250 GB-tól 1 TB-ig kúszik fel a mutató, és várhatóan a második negyedév folyamán kezdhetjük el felmérni pénztárcánk állapotát.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Kicsivel modernebb vizekre hajózván szembetalálkozunk a Helix-L névre hallgató, x4-es PCI Express 3.0-s, M.2-es formátumú, TLC NAND flash memóriákkal rendelkező példánnyal, amely olvasás és írás terén 1,7 és 1,5 GB/s-os tempót ígér. A Silicon Motion SM2263XT kontrollerrel operáló eszközben nincs DRAM, de a HMB sztenderd felhasználásával még így is át tud pakolni néhány fájlt a rendszermemóriába, és ez költségek kordában tartása mellett azért javít a tempón is. Csakúgy, ahogy a Source 2, a Helix-L is a 250 GB-tól 1 TB-ig terjedő sávot fogja átkarolni, és hamarosan megtalálja a kereskedések polcait.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A szintén M.2-es köntösbe öltözött Pilot-E, előző delikvensünk mintájára x4-es PCI Express 3.0-s sínen keresztül kommunikál gépünkkel, és a Silicon Motion SM2262EN vezérlő, illetve a TLC NAND flash mellé egy frissített firmware-t is kapunk. Míg az eredeti Pilot szekvenciális olvasása 2,7 GB/s-nál érte el felső határait, addig az evolúción átesett utód már 3,4 GB/s környékére ér. Ha minden igaz, a lineáris írás 2,5 GB/s lesz, IOPS tekintetében pedig a véletlenszerű 4K olvasás és írás 361 000-es, illetőleg 376 000-es értékeket virít majd. Ismételten 250 GB-tól 1 TB-ig terjed a paletta, és még az első negyedév vége előtt megkezdődik a forgalmazás.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Híradásunk végére hagytuk az amerikai vállalat megint csak x4-es PCI Express 3.0-s, TLC NAND flashmemóriával szállított külső megoldását, egy masszív kis házba zárt M.2-es apparátust, a Carbon X100-at, amely ugyanazt az SM2263XT vezérlőt kapta, mint a Helix-L, csak az USB 3.1 Gen2 Type-C csatlakozás miatt meg lett nyirbálva a teljesítmény: az olvasást és írást illetően 1 GB/s-ot, valamint 115 000 és 88 000 IOPS-ot tesz le az asztalra a drága. Az eddig bemutatott rokonaihoz hasonlóan a 250 GB-os kezdőszinttől 1 TB-os magasságig avanzsálódhat, de arra, hogy mennyit fognak kóstálni a különböző variánsai, csak a második negyedév beköszöntével derül fény.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés