Hirdetés

CES 2019: lakáskulcs a felhőben

A KeyHero szolgáltatása egy sor, a fizikai kulcsokkal kapcsolatos problémát tud egyszerűen megoldani.

Igaz ugyan, hogy a CES-en elég sok helyen láthattuk a telefonnal, Bluetooth-on keresztül nyitható okoszárakat, de azért a hagyományos kulcsokban is van még élet, főleg, ha a KeyHero szolgáltatást nézzük.


[+]

Az Egyesült Államokban a kulcsmásológépek piacát vezető Hillmann által üzemeltetett rendszer a következőképp működik: a cég által gyártott, és USA-szerte rengeteg áruházban, boltban megtalálható gép nemcsak arra képes, hogy automatikusan másolatot készítsen a bedugott kulcsból, hanem arra is, hogy annak alakját digitalizálja. Ez a digitalizált kulcs aztán a felhőbe kerül (természetesen titkosított formában), ahol a szolgáltatásra befizető ügyfél fiókjához kapcsolják. Innen aztán bármelyik másik KeyHeróval kompatibilis gépnél másolatot kérhetünk, feltéve, hogy bejelentkezünk a rendszerbe, és a biztonságot garantáló többlépcsős azonosítást is végrehajtjuk.


[+]

Így például ha egy utazás során elveszítjük lakáskulcsunkat, akkor nem úgy kell késő este hazaérni, hogy vagy szobrozunk a ház előtt, vagy reggelig a bőröndökkel sörözgetünk a sarkon, hanem még az utazás során gondoskodhatunk az új kulcsról. Ugyanígy megoldható az is, hogy ha családtagunk veszíti el a kulcsát, míg mi távol vagyunk, hiszen a megfelelő kódok beadása után neki is "küldhetünk" másolatot, nem kell lakatost hívni, vagy megvárni, míg hazaérünk.

Azóta történt

Hirdetés