Hirdetés

CES 2019: elsők leszünk, mondja az MSI

És hogy miben? Például a 17 hüvelykes, vékony, GeForce RTX 2080-cal szerelt noteszgépek piacra dobásában, ha minden jól megy.

Az MSI tavaly elég sikeres volt a GS65 Stealth Thin noteszgépével, rengeteg pozitív visszajelzést kaptak, díjakat nyertek, és így tovább, ez pedig jó alapot adott nekik, hogy ennek, illetve a „kreatív felhasználók” számára készült PS63 Prestige testvérének gyorsan elkészítsék továbbfejlesztett és nagyobb kijelzős változatát. Annyira gyorsan sikerült ez, hogy egyelőre esküsznek: ők lesznek az első cég, amelynek a piacon is elérhető 17,3 hüvelykes, vékony és könnyű, GeForce RTX GPU-val rendelkező gamer noteszgépe lesz. Sajnos ezt pontos megjelenési idővel és árral a bemutatón nem támasztották alá, de mi persze drukkolunk…


[+]

A GS75 Stealth, illetve a kisebb, 15,6 hüvelykes testvére, az új GS65 Stealth alapvetően megőrizte az előd formáját, a fejlesztések jórészt a divatirányzatnak megfelelően történtek: keskenyebb lett a kijelző kerete, nagyobb lett a tapipad. Legyen szó bármelyik változatról is, a kijelző Full HD felbontású, 144 Hz-es frissítésre képes IPS panel lesz. A CPU nyolcadik generációs Core i7, a GPU természetesen GeForce RTX 2080 Max-Q. Memóriából 32 GB kerülhet a burkolat alá, ahol három SSD-nek is helye van. Hiába, úgy tűnik, hogy a 2019-es a noteszgépek a GeForce RTX GPU-k mellett a három SSD-ről fognak szólni – szerencsére az MSI arra figyelt ezzel kapcsolatban, hogy a gépek impozánsan vékony kialakítása ellenére is nagyon egyszerűen hozzáférjünk a belsejükhöz, így a háttértár bővítése tényleg könnyen megoldható. A két készülék közül a GS65 Stealth 356 x 248 x 18 mm-es és 1,9 kg-os, míg a GS75 Stealth 396 x 260 x 19 mm-es és 2,25 kg-os.


[+]

A beviteli eszközök esetében a billentyűzet szokás szerint a SteelSeries márkát viseli, és gombonként beállítható RGB világítással rendelkezik, a tapipad pedig újfajta, a korábbinál csúszósabb felületet kapott, ami immár több, mint tízféle gesztus megkülönböztetésére képes.


[+]

A „vékony és könnyű” kategória mellett a nyolcadik generációs Core i7-eket és GeForce RTX megoldásokat megkapta a hagyományosabb dizájnú GT65/75 Titan páros, a GE65/75 Raider és a kedvező árú GL63/73 család is – persze az utóbbiba GeForce RTX 2080 helyett GeForce RTX 2060 került.


[+]

Ami az új, művészeknek, kreatív szakembereknek szánt gépet illeti, a PS63 Modern vékony, könnyű és persze a nyolcadik generációs Core i7-re épül. A középpontban egy 15,6”-es, Full HD kijelző áll, 5,6 mm-es kerettel, a grafikus vezérlő feladatát pedig elláthatja a processzorba integrált UHD Graphics, vagy opcionálisan egy GeForce GTX 1050 Max-Q modul is. A hordozhatóságot segíti, hogy kifejezetten kompakt tápegységet kapunk a notebook mellé, de az sem mellékes, hogy az akkumulátora 16 órás üzemidőt biztosít (az nem hangzott el, hogy milyen körülmények között).

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés