Hirdetés

4K-s, ultrawide 5K-s és új G-Sync monitorral készül az LG a CES-re

Mindegyik modellnél bevetik a Nano IPS technológiát és a HDR 600 minősítést is megkapják.

Megszokhattuk már, hogy a kiállítások közeledtével a gyártók elkezdik csepegtetni az információt az új termékeikkel kapcsolatosan, így ez a 2018-as CES kapcsán sincs másképp. Az LG már most megszellőztette, hogy monitorfronton milyen újdonságokkal kell számolni, legalábbis a következő három modell biztosan ott lesz az eseményen. Ezekben közös, hogy IPS paneltechnológiára épülnek, és használják az LG Nano IPS-t, ami a színtér szélesítését (DCI-P3) irányozza elő – ez egyfajta kvantumpontos eljárás használatát vetíti előre az előzetes leírás szerint.

Elsőként a 32 hüvelykes, 4K felbontású 32UK950-est harangozta be a gyártó. A HDR 600 minősítéssel, Edge-ArcLine talppal rendelkező és 4 oldalt "keretmentes" kialakítású modell 600 cd/m² maximális fénysűrűséget tud, várhatóan local dimming LED-es háttérvilágítással, valamint 98%-os DCI-P3 színtérlefedettséggel. Üröm az örömben, hogy elsősorban a a Mac tulajokat célozzák meg, tekintettel arra, hogy Thunderbolt 3 interfésszel érkezik – ez viszont lehetővé teszi a láncba fűzést és 60 watt erejéig a hozzá kapcsolt notebookot is tölti. Hogy van-e más csatlakozási lehetőség, arról egyelőre nem számoltak be.

LG 32UK950
LG 32UK950 [+]

A másik érkező kijelző a 34WK95U névre hallgat, és "21:9 képátló mellett kínál 5K" felbontást, egészen pontosan 5120x2160 képpontot. Tudását tekintve – az imént említett felbontást és képátlót leszámítva – ugyanazt tudja és kínálja, mint a 32UK950, beleértve a csatlakozást is.

LG 34WK95U
LG 34WK95U [+]

Sajnos az érkező G-Sync kompatibilis modellről nem sokat árultak el, annyit lehet tudni, hogy a típusszámozása 34GK950G lesz, ebből következik, hogy a képátló 34 hüvelyk. A felbontás QHD, ami ennél a képátlónál 3440x1440 képpontot jelent általában, de a maximális frissítési frekvencia egyelőre nem ismert, viszont nem kell messzire menni, hogy kiderítsük: várhatóan 144 Hz lesz a határ. Az biztos, hogy a Nano IPS ezúttal is jelen lesz, 98%-os DCI-P3 színtérrel, valamint a HDR is az elérhető funkciók listáján szerepel.

Árak, megjelenési dátumok és bővebb paraméterek a CES-en várhatók.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés