Hirdetés

CES 2017: újdonságok a Technicsnél

A Panasonic tavalyelőtt feltámasztott, és a csúcskategóriába pozícionált almárkája, a Technics is hozott pár újdonságot a CES-re – persze nem a magyar pénztárcára szabott árakkal.

A Panasonic sajtótájékoztatóján három új Grand Class Technics készüléket is lelepleztek, és ugyan az árakról egyelőre még nem lehet semmi biztosat tudni, az elég nyilvánvaló, hogy az új lemezjátszó, hangfal és integrált erősítő továbbra is a 2015-ben elindult high-end vonalat követi.

A tavaly bemutatott és 4000 dollárért árult SL-1200G lemezjátszó utódaként mutatkozott be az SL-1200GR. Árában állítólag valamivel kedvezőbb lesz elődjénél, miközben több szempontból is fejlesztettek azon: újfajta motort és elektronikát kapott, nehezebb lett a lemeztányér és változtattak a rezgéselnyelő gumin is. A motor maga egyébként ugyanazon az ikerrotor-hajtásos mag nélküli rendszeren alapul, mint az SL-1200G-é, ám itt csak egy rotor dolgozik. A kar felfüggesztését szintén az elődtől vették át.

Technics Grand Class SL-1200GR
Technics Grand Class SL-1200GR (forrás: Panasonic) [+]

Az SL-1200GR-t közvetlenül csatlakoztathatjuk az SU-G700 integrált erősítőhöz, ami a phono mellett két koaxiális és két optikai digitális bemenetet, egy USB-B csatlakozót és 2 analóg vonalszintű bemenetet kínál. Kapunk persze teljes értékű analóg előerősítő kimenetet, vonali kimenetet és fejhallgató csatlakozót is. A 4 Ohmon oldalanként 140, 8 Ohmon 70 W teljesítményű erősítőben 32 bites, 384 kHz-es HiRes Audiót is támogató DAC dolgozik, amely egészen 11,2 MHz is támogat DSD-t.

Technics Grand Class SU-G700
Technics Grand Class SU-G700 (forrás: Panasonic) [+]

Végül az erősítő után a lemez hangjainak megszólaltatására jöhet az SB-G90 hangfalrendszer. Az ehhez tartozó hangfalak háromutas kivitelűek, a mély hangokról oldalanként két 16 cm-es, hosszúlöketű meghajtó gondoskodik, amelyeket egy basszreflex házba építettek. A közép- és magas hangok egy koaxiális hangsugárzóból jönnek, itt a középsugárzó 16 cm-es, a magas pedig egy 25 mm-es dómsugárzó lett. A Technics állítása szerint az SB-G90 32 Hz-85 kHz tartományban képes működni -10 dB-en belül, impedanciája pedig 4 Ohm.

Technics SB-G90
Technics SB-G90 (forrás: Panasonic) [+]

Hirdetés