Hirdetés

CES 2017: tanulni tanítja okos eszközeit az LG

A gépi tanulás révén az eszközök működése folyamatosan változik, automatikusan igazodva a változó külső körülményekhez.

Az LG nagyon komoly potenciált lát az okos eszközökben, és nem csak a telefonokban, tévékben, tabletekben, hanem az olyan készülékekben is, amelyekről nem is biztos, hogy gondolná az ember, hogy lehet őket okosítani. A vállalat a CES 2017 rendezvényen mutatja majd be a nagyközönség előtt az új, Deep Learning, azaz gépi tanulásra alapozó fejlesztéseit, tehát intelligens háztartási gépeket ígérnek.

LG Deep Learning okos porszívó
LG Deep Learning okos porszívó [+]

A technológiával megtámogatott robotporszívó például a szobában minden tárgyat felismer, és annak megfelelően reagál, hogy éppen mivel találkozott össze. Beépített kameráival felvételeket készít a szobáról, hogy megjegyezze az akadályokat, majd megtanulja kikerülni őket. Még az útjába akadó drótokat és papucsokat is felismeri, így görgős keféi nem akadnak el bennünk, és emberi segítségre sincs szüksége ahhoz, hogy folytassák a takarítást. Sőt, elméletileg még arra is képes, hogy felismerje a különbséget a székláb és egy emberi láb között: amennyiben humanoiddal találkozik, udvariasan megkéri, hogy engedjen utat, a bútorokat meg szimplán kikerüli.

A gépi tanulásra alapozó hűtőgép folyamatosan monitorozza a felhasználók viselkedését, és a minták alapján szabályozza működését. Így például teljesen magától feltölti a jégkockatartót abban a napszakban, amikor a háztartásban élők a leggyakrabban fogyasztanak hideg italokat. Ha pedig nyáron magas hőmérsékletet vagy páratartalmat érzékel, négyfokozatú sterilizáló üzemmódra vált, hogy az ételek még tovább eltarthatók legyenek.

LG Deep Learning klíma
LG Deep Learning klíma [+]

A légkondi hasonló elven működik, csak itt értelemszerűen azt vizsgálja, hogy a lakás mely részeiben tartózkodnak a leggyakrabban. E tudás birtokában felméri, hogyan biztosíthat gyorsan és hatékonyan megfelelő hőmérsékletet számukra, egy-egy szoba vagy lakrész gyors lehűtésével. Ha például a hétvégén sokat tartózkodnak a nappaliban, itt biztosít több hideget vagy meleget, a hétköznapokon pedig, ha kell, a konyha megfelelő klímájára koncentrál.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés