Hirdetés

CES 2017: érkezik a Canon PowerShot G9 X Mark II

Éppen olyan kompakt, mint az elődje, de jóval gyorsabb és ügyesebb annál.

A Canon bejelentette nagy szenzoros kompakt sorozatának legújabb tagját, a PowerShot G9 X Mark II-t, mely jelentős fejlődésen esett át az elődhöz képest. A külső, a tömeg és a megjelenés nagyjából változatlan maradt, így még mindig a legkisebb, 1"-os szenzorral szerelt kompakt fényképezőnek számít a piacon. A gépben ezúttal is egy 20 MP-es, hátulról megvilágított CMOS képérzékelő kapott helyet, azonban a jelfeldolgozó már a DIGIC 7-es nevet viseli magán, ami jelentősen javította a G9 X Mark II legtöbb tulajdonságát. Bár az érzékenység továbbra is ISO 125 és 12 800 között választható, ekkora szenzor mellett ez bőven elegendő, ahogy az ekvivalens 24-84 mm F2-4.9 optikán sem változtattak. Növekedett ellenben a sorozatsebesség, így már 8,2 kép/másodpercre is képes RAW és JPEG fájlok esetén egyaránt, amit 21 képig képes is tartani. Ez óriási előrelépés figyelembe véve az előd 1 kép/másodperces RAW értékét. Változatlan azonban a 30 és 1/2000 másodperces záridő, ugyanakkor az új Dual Sensing Image Stabilization jelenlétének köszönhetően a szenzor és az optika képes összedolgozni, így akár 3.5 FÉ hatékonysággal is működhet a stabilizálás.


[+]

A nagyobb testreszabhatóság mellett fejlődött a követő autofókusz, a jelenetfelismerés Autó módban és a gépen belüli RAW konverzió. Videóból még mindig az 1080p/60 fps jelenti a maximumot, amit a fejlesztett Time-Lapse Movie mód egészít ki. A váz hátuljának továbbra is egy 3"-os, érintésérzékeny LCD megjelenítő foglalja el a legnagyobb részét, változatlanul 1,040 millió képpont felbontással. Elektronikus keresőt, vakusarut most sem találunk, a beépített vakuról nem kell lemondanunk. Csatlakozók terén a G9 X Mark II hozza a mai minimumot, hiszen a micro USB és a HDMI mellett az NFC és a Bluetooth kapcsolat támogatott, továbbá a Wi-Fi is helyett kapott a fedélzeten, így az okostelefonokkal is könnyedén megoldható a távvezérlés. A javult energiagazdálkodásnak hála pedig a változatlan típusú akkumulátorral (NB-13L) közel 10%-kal több képet készíthetünk a CIPA standard szerint.


[+]

A Canon PowerShot G9 X Mark II februárban kerül a boltok polcaira, az elődhöz képest változatlan, 529 dolláros áron, fekete és ezüst barna színekben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Hirdetés