Hirdetés

CES 2017: brutális MSI notebookok

Hordozható munkaállomások és a már eddig is ütős GT83VR Titan SLI frissítése a legérdekesebb az MSI noteszgépes kínálatában.

Az MSI termékpalettája nincs híján a játékosoknak szánt, elég elszállt specifikációkkal rendelkező notebookoknak, a GT83VR Titan SLI pedig ezek közül is kilógott az egyedi dizájnjával. Az idei évre több másik géppel együtt ennél is frissültek az alkatrészek a 2017-es kívánalmaknak megfelelően, azaz a CPU most már Core i7-7820HK vagy 7920HQ lehet. A korábbi verzióból megmaradt a 32-64 GB RAM, a 18,4 colos kijelző, a GeForce GTX 1070/1080 GPU-kból álló SLI grafikus alrendszer, RAID-be kötött NVMe SSD-k és az ESS DAC is. Átdolgozták viszont a billentyűzetet, a tavalyi Cherry MX Brown kapcsolókat Cherry MX Silverre cserélve, ami kicsit rövidebb kapcsolási úttal rendelkezik, így egész minimálisan a játékon belüli reakcióidő is csökkenhet.

Az új kapcsolók megjelenésén túl kicsit tovább vadították a már eddig is impozáns billentyűzetet, ugyanis a háttérvilágítás már teljesen RGB rendszerű, ráadásul gombonként külön beállítható mind a színe, mind az intenzitása, még akár úgy is, hogy egy adott játékon belül bizonyos jellemzőkre reagáljon (például ha egészségünk bizonyos szint alá csökken, akkor vörösen világíthat a szóköz).

MSI GT83VR Titan SLI, immár RGB háttérvilágításos billentyűzettel MSI GT83VR Titan SLI, immár RGB háttérvilágításos billentyűzettel MSI GT83VR Titan SLI, immár RGB háttérvilágításos billentyűzettel
MSI GT83VR Titan SLI, immár RGB háttérvilágításos billentyűzettel [+]

Hordozható munkaállomások vonalon szintén a Kaby Lake-re váltás az újdonság, de azért a dizájnban is vannak érdekességek, és aki odafigyel, láthatja, hogy a tervezők itt-ott azért gameres részlegtől nyúlhatták a házak terveit. A cég különösen büszke például a WT73VR-re, amelynek specifikációi tényleg ígéretesek: hetedik generációs Core i7 vagy Xeon CPU, Quadro P5000 grafikus processzor, rengeteg RAM és háttértár segíti azokat, akik VR tartalmat készítenek vagy VR-kompatibilis tervezőprogramokat használnak.

MSI WT73VR
MSI WT73VR [+]

Aki kevésbé a sebességre, mint inkább a tényleges hordozhatóságra lőne, azok számára a WS63-at mutatta most be az MSI, ez ugyanis kevesebb, mint 20 mm vastag és csak 1,8 kg tömegű. Belül Core i7, Quadro P3000, és a háromventilátoros Cooler Boost Trinity hűtőrendszer dolgozik.

MSI WS63
MSI WS63 [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Hirdetés