Hirdetés

CES 2016: új monitorok ASUS módra, köztük az első hordozható USB Type-C kijelző

Az ASUS-nál is picit szabadjára engedték a fantáziájukat, ennek következtében egészen érdekes monitorok kerültek elő a CES-en. Az első ezek közül a kifejezetten dizájnos vonalat képviselő Designo MX Series 34, aminek már a nevéből is kikövetkeztethető, hogy 34"-es képátlóval bír, ami természetesen ívelt kialakítású. A panel típusa IPS, felbontása 3440x1440 képpont, de a frissítési frekvenciáról és változtatható frissítést támogató technológiáról sem esik szó. A hangsúly inkább a megjelenésen és a lehetőségekhez képest minőségi hangzáson van, ami 2x8 wattos hangszóróval valósítottak meg. Ezen felül extra, hogy az ASUS is integrálta ennek a modellnek a talpába a Qi vezeték nélküli töltőt, így a Samsung és a Lenovo után ők is felszálltak erre a vonatra.

ASUS Designo MX 34
ASUS Designo MX 34 [+]

Nem kevésbé vonzza a szemet a szintén új, és szintén hajlított 34"-es ROG Swift PG348Q. Értelemszerűen a ROG besorolással, a merész külsővel, valamint a technikai paraméterekkel ez a modell a játékosokat célozza meg. A 3440x1440 képpontos IPS panel legfeljebb 100 Hz-cel hajtható, támogatja az NVIDIA G-Sync technológiát, illetve további extra, hogy a frissítési ráta egy gombbal változtatható bármikor, azaz nem kell az operációs rendszer vagy a driver kezelőpultjával bíbelődni.

ASUS ROG Swift PG348Q
ASUS ROG Swift PG348Q [+]

A harmadik friss induló a mezőnyben a 4K felbontású 28"-es panellel szerelt MG28UQ, és a szintén 4K-s, de csak 24"-es MG24UQ. Mindkét modell támogatja az AMD FreeSync technológiát, ám számottevő különbség, hogy a kisebbik IPS, a nagyobbik pedig 1 ezredmásodperces válaszidejű TN+film panelre épül.

ASUS MG24UQ/MG28UQ
ASUS MG24UQ/MG28UQ [+]

Az utolsó újdonság ebben a szegmensben az ASUS részéről egy újabb hordozható monitor, ami az MB169C+ nevet viseli. A 15,6"-es, Full HD felbontású (egyelőre ismeretlen panellel szerelt) készülék mindössze 800 grammot nyom, és a típusjelzés már árulkodik róla, hogy a legújabb, Type-C USB csatlakozót használja az adatátvitelre és a tápellátásra egyaránt. Érdemes megjegyezni, hogy ez az első ilyen monitor a világon, és várhatóan 200-300 dollár között lesz az ára.

ASUS MB169C+
ASUS MB169C+ [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés