Hirdetés

CES 2017: csúcs hangeszközök a Klipsch-nél

Többnyire a Reference családba érkeztek újdonságok, de klasszikus darabok, illetve a fából és bőrből készített Heritage fejhallgatók is láthatók voltak.

Nem aprózta el jelenlétét a CES-en a Klipsch, mely az utóbbi időben nagyon rákapcsolt. Érthető az igyekezet, hiszen a klasszikus sztereó vagy házimozi hangfalakból nehéz megélni, így a soundbarok, fül- és fejhallgatók egyre fontosabbak lettek a cég számára.

Klipsch RF-7 III Klipsch RF-7 III
Klipsch RF-7 III [+]

Persze a hagyományos vonalat sem hagyják elsorvadni, amire jó példa a Reference család csúcskategóriás álló hangfala, az RF-7 III. Az USA-ban kézzel gyártott prémium hangfal külsejét kicsit áttervezték, de továbbra is két darab 25 centiméteres mélyközép és egy Tractrix magas hangszóróval dolgozik, ráadásul ez utóbbin most tovább finomítottak, a selymesebb, részletezőbb hangzás érdekében. Nem lesz olcsó, darabonként 1800 dollárt kérnek érte.


Klipsch R-112SW-BLE, R-115SW-BLE [+]

Új hangfal mellé új mélynyomók is dukálnak, nem is egy. A 12" és 15" átmérőjű mélyhangszórókra épülő R-112SW-BLE és R-155SW-BLE extrája, hogy Bluetooth kapcsolaton keresztül iOS/Android telefonokról konfigurálhatók. Áruk 849 és 1099 dollár lesz.

Klipsch Designer On-Wall
Klipsch Designer On-Wall [+]

Továbbra is a Reference vonalon maradva, de kicsit más vizekre evezve, újdonság a falra erősíthető elemekből álló Designer On-Wall széria, amely különféle elemekből (egyutas, kétutas, soundbar hangfalakból) rakható össze. Az egyes darabok ára változó, 199 dolláros darabártól egészen 699 dollárig.

Klipsch Soundbarok Klipsch Soundbarok
Klipsch Soundbarok [+]

Ha már szóba hoztuk a soundbarokat, ezekből is akad szép számmal, különféle méretben és teljesítményben. A legkisebb, 399 dolláros modellhez nem jár mélynyomó, míg a csúcsot az 1299 dollárba kerülő, Dolby Atmos szabvánnyal kompatibilis Theaterbar képviseli majd 10"-es vezeték nélküli mélynyomóval, 4K jeltovábbítással és több bemenettel, köztük Bluetooth kapcsolódási lehetőséggel.


[+]

Klasszikus audiofil vonalon az 1989-től 1996-ig gyártott, teljes frekvenciasávot lefedő Forté II utódja, a Forté III érkezik idén, tehát egy igazi visszatérésnek lehetünk szem-, de inkább fültanúi. A külsőhöz csak finoman nyúltak hozzá, így még mindig a régi hangulatot idézi, de egy picit modernebb kialakítással és a kornak megfelelő technikával, ami igaz mind a magas-, mind pedig a középsugárzókra, és nem elfeledve azt, hogy van benne egy 12"-es mélynyomó is, amit egy 15"-es hátsó passzív radiátor egészít ki. Cserébe meg is kérik majd az árát, darabját ugyanis az RF-7 III-hoz hasonlóan 1800 dollárért mérik.

Klipsch The Fifteens
Klipsch The Fifteens [+]

Nem lesz filléres tétel a The Fifteens sem a 3000 dolláros árcédulájával, de ez legalább már egy párra vonatkozik. Távolról ez egy "egyszerű" klasszikus külsejű, valóban fából készített sztereó hangfalpárnak tűnik, de valójában egy komplett hangrendszer, beépített, csatornánként 180 wattos erősítővel, phono előerősítővel, 24 bites DAC-kal, optikai, analóg RCA és USB bemenettel, Bluetooth kompatibilitással. A hangok előállításáról 15"-es mélyközép és 1 3/4"-es "horn" magashangszórók gondoskodnak. A The Fifteens egyébként egy új sorozat legcombosabb tagja, alatta van a The Sixties, illetve a már csupán egy eszközből álló The Threes és a The One. Ez utóbbi már "csak" 249 dollárba kerül.


[+]

Végezetül térjünk át a fül- és fejhallgatókra, előbbinél a Neckbandre, utóbbinál pedig a Heritage sorozatra. Szintén felső- és prémiumkategóriás termékekről van szó, amit az árak is tükröznek. A nyakba akasztható tartóval, de fülhallgatókkal és mikrofonnal ellátott, kézzel készített, varrott bőrpántos Neckband R6 119, míg a komolyabb tudású X12 400 dollárba kerül. Az eszközök mindegyike vezeték nélküli (Bluetooth) átvitelt használ (aptX és AAC streaming) és mikrofont is tartalmaznak, valamint vibrálni is tudnak beérkező hívásnál.


[+]

A Heritage fejhallgatócsalád sem filléres darab, valódi fa, bőr és réz felhasználásával készült, és audiofil minőséget kínálnak, így a 399 és 999 dolláros áron nem is érdemes meglepődni. Ezek még vezetékes modellek mind egy szálig, de a vezeték nélküli kiadáson is dolgoznak már.

Előzmények

Hirdetés