Hirdetés

CES 2016: három új Acer monitor – a hajlított, a vékony és az USB Type-C-s

Az Acer nem csak a már bemutatott Aspire Switch 12 S és új TravelMate notebookot hozta újításként, hanem monitorokból is kínált friss vagy éppen frissített modelleket. Utóbbi kategóriába tartozik a tavaly áprilisban bemutatott XR341CK utódja, az XR342CK. Nos, a frissített modell esetében több változásról is be lehet számolni, a legfontosabb közülük, hogy a továbbra is FreeSync kompatibilis, 3440x1440 képpontos AH-IPS panelt még jobban meghajlították, rádiusza 3800 helyett 1900.

Acer XR342CK Acer XR342CK
Acer XR342CK [+]

A dizájnon is változtattak egy picit, így a hátuljáról száműzték a fényes műanyagot, valamint az OSD kezelő gombokat, amit joystickkal is kiegészítettek. Fontos megjegezni, hogy átdolgozták az állványt, ezáltal lehetővé tették a jobbra-balra forgathatóságot összesen 60 fokos szögben. A képpel kapcsolatos technikai paraméterek változását nem említették, így vélhetően ezen a téren minden maradt a régi. A megjelenése márciusban esedékes 1100 eurós áron.

Másodikként az R1 sorozatot érdemes kiemelni, ami teljesen új eresztés, és nem utolsósorban a világ legvékonyabb monitorjaként emlegeti a gyártó a sorozatot, amit annak köszönhet, hogy az elektronikát rejtő részt és az állvány becsatlakozási pontot leszámítva mindössze 7 milliméter vastagság mérhető. Keskenyre vették a kávát is, amit a ZeroFrame névvel illetek.


[+]

Az R1 meglehetősen sokféle képátlóval lesz kapható, 21,5-től egészen 27 hüvelykig, közte négy lépcsővel. Mérettől függetlenül Full HD felbontású IPS paneleket kapnak villogásmentes LED háttérvilágítással, állványuk pedig szintén dizájnos lesz, cserébe csupán némi dönthetőséget kínálnak. Áruk 140 euróról indul és várhatóan már januárban a boltokba kerülnek.

Az újdonságok sorába jött még a friss H7 sorozat, ami USB Type-C csatlakozóval kíván a figyelem középpontjába kerülni, ami mellett persze lesz DisplayPort 1.2 és HDMI 2.0 is. Ami az új USB-t illeti, ezt használva egy kábelen érkezhet a kép és a hang (beépített hangszóró van a H7-ben), illetve képes a hozzá kapcsolt eszközt tölteni 30 wattos korlát mellett.


[+]

A panel természetesen "ZeroFrame" IPS 100%-os sRGB színtérlefedettséggel, felbontása WQHD, a képátló pedig 25 vagy 27 hüvelyk a vásárló választásától függően. Nem tagadhatja le a H7, hogy a tervezés során a dizájn hangsúlyos szerepet kapott, ennek megfelelően a fém talpat kapott (sajnos kevés állíthatósággal) és az egész kijelző pezsgőarany színben pompázik. A monitor az év második hónapjában lesz elérhető 500 eurós kezdőáron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Előzmények

Hirdetés