Hirdetés

CES 2015: újdonságok a TRENDnet háza tájáról

Hozta a nagyobb hálózati eszközöket gyártó márkáktól elvárható szintet a TRENDnet. A CES alkalmából bemutatta legújabb, AC3200-as jelölésű csúcsrouterét a TEW-828DRU-t. A Broadcom tavaly bemutatott XStream Wi-Fi vezérlőjét használja, mely nem kevesebb mint hat ac-s Wi-Fi adatfolyamot kezel, így a készülék 5 GHz-en letaglózó, 2600 Mbps-os összevont és természetesen elméleti adatátviteli sebességre képes, amihez jön még három adatfolyamon összesen 600 Mbps a 2,4 GHz-es tartományban. A brutális Wi-Fi mellé gigabites Ethernet portok illetve USB 2.0 és 3.0 csatlakozó társul.

Meglehetősen érdekes darab a TRENDnet TEW-827DRU is, mely a nemrég bemutatott Linksys EA8500-hez hasonlóan kihasználja Multi-user MIMO technológiáját, tehát négy ac-s Wi-Fi adatfolyamát dedikáltan le tudja osztani négy különböző eszköznek, mindegyikkel külön antennán kommunikál, ami hatékonyabb a korábbi megoldásnál, amikor minden antenna sugárzott minden készüléknek és egymást zavarták. A TEW-827DRU AC2600 sebesség besorolású, mivel ac-s Wi-Fi-n 1733 Mbps-os, n-es Wi-Fin pedig 800 Mbps-os elvi csúcssebességre képes. Természetesen a vezetékes rész gigabites tempóval dolgozik és USB 3.0 csatlakozóban sincs hiány. Mindkét új router 280 dolláros ajánlott fogyasztói árat kapott.

A tavalyi CES után idén is bejelentette a TRENDnet az 1,2 Gbps-os elvi csúcssebességre képes Powerline készletét, mely – ha minden igaz – februárban meg is jelenik 100 dollár körüli, átmenő konnektoraljzattal pedig 110 dollár körüli ajánlott fogyasztói áron. Érdekes újdonság a THA-102PLK Smart Switch Powerline kit, mely 500 Mbps-os tempójú powerline eszköz, a hálózaton keresztül, iOS vagy Android alkalmazással pedig vezérelni tudja a konnektoraljzatába dugott elektromos fogyasztó áramellátását. Hasonló képességgel látták el a THA-103AC Home Smart Switch eszközt is, ami Powerline helyett ac-s Wi-Fivel kapcsolódik a hálózatra, és egyben bővíti is annak hatósugarát.

Előzmények

Hirdetés