Hirdetés

CES 2015: Toshiba Portégé Z20t

Bár a Toshiba Portégé Z20t nem teljesen új (tavaly novemberben jelentették be), érdemes egy szóra megállni mellette. A 12,5 hüvelykes képernyővel ellátott eszköz elsősorban tablet, ami abban mutatkozik meg, hogy Core M processzorra alapozó hardverét a Full HD felbontású, IPS paneles kijelző mögé szerelték, mely Wacom digitalizáló képességgel is fel van vértezve. A billentyűzetet, touchpadet, pöcökegeret és második akkumulátort kínáló alsó részhez reteszes dokkolóval csatlakozik. Zsanérja az első beszámolók szerint kifejezetten stabil, és a dokkolót portokkal is jól felszerelték: két USB 3.0, HDMI és D-Sub sorakozik rajta, a tabletnek pedig micro HDMI, micro USB és microSD csatlakozója van.

Az alacsony fogyasztású Core M platform a korábbinál 30 százalékkal kisebb alaplapra is elfért, így a 8,8 mm vastag, 799 grammot nyomó táblarészbe akár 8 GB memória és 256 GB-os SSD kérhető, ezen felül ac-s Wi-Fi adaptert, Bluetooth modult kapott, opcionálisan pedig a 3G/4G modem is választható. A dokkolóban gigabites Ethernet áll rendelkezésre. Úgy alakították ki  a készülék BIOS-át, hogy tablet módban visszavesz a CPU órajeléből, így általános használat mellett 8-9 órás üzemidőre képes, a dokkolóval, notebook módban pedig a megemelt maximális órajel ellenére is 16 órára nő az egy töltéssel áthidalható idő. Notebookká alakítva a masinát súlya 1,56 kilogrammra, vastagsága 21 milliméterre nő.

Sajnos, a Portégé Z20t a Toshiba hasonlóan vékony és könnyű modelljeinek hagyományát követve nem lesz olcsó. Várhatóan már januárban elérhetővé válik 1400 dolláros indulóárával, ami nálunk a legjobb esetben is négyszázezer forint körüli összeget jelent majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés