Hirdetés

CES 2015: keret nélküli, oszlopra hajtott és egyedi alakú kijelzők a Sharpnál

Bár a Sharp szórakoztatóelektronikában már nem túl aktív Európában, továbbra is különleges kijelzőkön dolgozik, amelyek technológiai szempontból mindenképpen érdekesek, hiszen ha máshol nem, a partnerek termékeiben biztosan találkozhatunk majd velük. Pedig a gyártónak van új okostévéje, amely a Google okos rendszerét használja, de hogy ez milyen, arról nehéz lenne beszámolni, ugyanis kipróbálni a standon nem lehetett.


[+]

Helyette viszont megcsodálhattuk a legújabb Aquos Beyond 4K Ultra HD sorozatba tartozó tévéket, amelyek a 4K felbontás ellenére több alpixelből állnak(egészen pontosan 66 millióból, ami 42 millióval több, mint a standard 4K)  a korábban bejelentett Quattron Pixel Splitting eljárásnak hála, így a vállalat szerint a látvány már-már a 8K-s tévéket közelíti.


[+]

Emellett ezek a tévék a Spectros Rich Color Display technológiát is megkapták, ami 21 százalékkal nagyobb színteret biztosít, mint a hagyományos tévék, és ezzel a DCI színteret is túlteljesítik. Ha pedig mindez nem lenne elég, a LED-es háttérvilágítást local dimming eljárás segíti a mélyebb feketék és a nagyobb kontrasztarány elérésében, mely utóbbit a HDR bevetése is tovább erősít.


[+]

Tévéből egyébként valódi 8K felbontású modell is látható volt 85"-es méretben, de ez nem új készülék, korábbi kiállításokon is lehetett vele találkozni, de még mindig nagyon látványos, amit tud.


[+]

Újdonság volt viszont a "majdnem" valódi keret nélküli kijelző, amit a cég persze keret nélkülinek hirdet, és sok igazság is van ebben, hiszen a kép valóban kihúzódik a szélekig, de...


[+]

...de valami nem stimmel. A kép széle egyfajta letöréssel van megoldva, vagyis a kép csupán rá van tükrözve a kávára, ami közelről nézve jól észrevehetően a kép szélén látható tartalom duplázódását vonja maga után. Mindez nem túl elegáns, bár tény, hogy messziről lehetetlen kiszúrni, ha nem tudjuk mit kell keresni.


[+]

Egy kicsit odébb megleshetőek voltak a gyártó átlátszó kijelzői, noha ezek nem olyan újdonságok, amihez hasonlót más gyártó ne csinált volna.


[+]

A CES-en az ígéreteknek megfelelően kiállították az egyedi formájú FFD (Free Form Display) kijelzőket, illetve azok prototípusait. Az IGZO technológiára alapozó kijelzők többféle típusban lesznek elérhetőek, és a kiállított példányok alapján úgy tűnik, egyelőre a járműipari felhasználás az elsődleges cél.


[+]


[+]

Ezzel el is érkeztünk az üzleti kijelzőkhöz, mely kategóriában a 4K-s modellek közül képátlóban a Sharp uralja a mezőnyt egy 120"-es modellel.


[+]

Szintén nem olyan kicsi, bár csak 60"-es, ám annál látványosabb a Sakai Display Products Corporationnel közösen kiállított hajlított kijelző, amelyet egy 500 milliméter sugarú  oszlopra tekertek fel, tehát kifejezetten jó reklámcélokat szolgálhat, de díszítésnek sem utolsó.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Előzmények

Hirdetés