CES 2014: magyar kiállítóba botlottunk

A magyarok mindenhol ott vannak, és úgy fest, ez alól az idei CES sem lesz kivétel. A Kecskemétről indult, de ma már Budapestről tevékenykedő Leonar3Do célja a 3D modellezés széles körben való népszerűsítése. Sokan nem tudják vagy nem szeretnék elsajátítani a különféle professzionális 3D modellező alkalmazások rejtelmeit, ellenben a 3D nyomtatók árának nagy léptékű zuhanásával egyre nagyobb igény mutatkozik különféle térbeli elemek (akár) otthoni elkészítésére.


[+]

A Leonar3Do egy, a komolyabb CAD szoftverekhez mérten kevésbé pontos, ugyanakkor lényegesen könnyebben használható alternatíva, mely egy egyedi hardver-szoftver kombót takar, így a modellező alkalmazás mellé egy Bird (madár) elnevezésű, teljesen saját fejlesztésű hardver is társul, amit legegyszerűbben talán egy térbeli egérként lehet elképzelni.


A madár és az egér [+]

A csomag működéséhez szükség van még egy 3D-s megjelenítésre képes bármilyen monitorra, amire a például vonalkódok leolvasásához is használt, szintén a csomag részét képző vonalszenzorokat kell felhelyezni, melyek a Bird mozgását hivatottak követni. Miután minden elem a helyére került, indulhat a külső szemlélőnek elsőre talán kissé viccesnek tűnő, monitor előtti hadonászás.


[+]

A tulajdonos és feltaláló Rátai Dániel, kérésünkre alig egy perc alatt dobott össze egy sárkányfejet ábrázoló objektumot, mely gyors folyamat elsőre magasra felvont szemöldököket, illetve tátott szájat eredményezett az esetünkben.


[+]

A cég legújabb fejlesztésével, a böngészőalapú Leopolyval már azokra is gondolt, akik első körben nem szeretnék megvásárolni a jelenleg 500 dollárba kerülő Leonar3Do csomagot. Az ingyenes, közösségi 3D modellező site esetében az összes alkotás publikus, bárki számára elérhető, illetve tetszés szerint módosítható is, a végeredmény pedig megfelelő printer birtokában otthon, illetve annak hiányában bizonyos cégeken keresztül válhat kézzelfoghatóvá.

Hirdetés