Hirdetés

CES 2014: Kingston memóriák, pendrive-ok és egy headset

A Kingston a Caesars Palace nevű hotelben rendezkedett be, ahol egyből két termet is elfoglaltak. Az egyikben a különféle termékek kerültek kiállításra, míg a másikban néhány tuningos öntögette a folyékony nitrogént. Mi első körben a termékekre voltunk kíváncsiak, minek bemutatásában készségesen segítettek a cég munkatársai.


Fury memóriák "furi" színekben [+]

Elsőként a memóriákat néztük meg. A HyperX egy külön márkává növi ki magát, így a Kingston felirat már eltűnt a legújabb, márciusban debütáló Fury nevű sorozatról. Az 1333 és 1866 MHz közötti kitek fekete NYÁK-kal érkeznek, míg hűtésük fekete, fehér, piros vagy akár kék is lehet majd.


[+]

Ahogy azt már jó ideje lehet tudni, a DDR4 elsőként a szerverekben kap helyet, melyből természetesen a Kingston sem akar kimaradni. Az első ilyen registered DIMM modulokat egy ismeretlen (minden bizonnyal Haswell-alapú) rendszerben demózta a vállalat, mely a 24 darab 16 GB-os modullal összesen 384 GB memóriából gazdálkodhatott.


[+]

SO-DIMM-ek terén is láttunk újdonságot, ugyanis a HyperX szériából már 2400 MHz-es variáns is létezik. A modulok plug and play rendszerűek, így az arra felkészített rendszerek XMP nélkül képesek kihasználni a maximális gyári értékeket.


[+]

A Kingston néhány hónapon belőle egy headsettel is jelentkezik, amit a svéd QPAD-dal közösen fejlesztenek. A HyperX Cloud nevű modell körszivacsai úgynevezett "memóriahab" anyagból készültek, így kényelmes viseletet nyújt viselőjének akár hosszú órákon keresztül is. Az 53 mm-es hangszórókat tartalmazó headset lecsatolható mikrofonnal érkezik valamikor a tavasz során, az ára pedig várhatóan 99 dollár körül fog alakulni.


[+]

A pendriveok kínálatában is láttunk újat. A hardveres titkosítással rendelkező DataTraveler Locker+ G3 négy variációban, 8, 16, 32 és 64 GB-os kapacitással érkezik. Utóbbi paramétertől függően az olvasási sebesség USB 3.0-s csatoló esetében 80 és 135 MB/s között alakul, míg az írási tempó 10 és 40 MB/s között változik. A DataTraveler microDuo egyelőre csak prototípus formájában létezik, mely elsősorban az Android rendszerű telefonnal vagy tablettel rendelkező felhasználókat célozza meg, ugyanis a két csatlakozó segítségével könnyedén lehet ide-oda mozgatni a különféle eszközök között az állományokat. A 8 és 64 GB közötti kapacitású modellek érkezése a második negyedév elejére tehető.


[+]

Természetesen a különféle SSD-k mellett sem mentünk el szó nélkül, de erről majd egy másik bejegyzésben fogunk részletesebben beszámolni, ahol a vállalat egyik technológiai szakemberének kérdéseinkre adott válaszai is helyet kapnak.

Azóta történt

Hirdetés