Hirdetés

CES 2013: új, erősebb Gorilla Glass a Corning műhelyéből

A főként okostelefonok és tabletek kijelzőinek védelmére használt, de más területen is előforduló strapabíró Gorilla Glass már a második generációjánál tart, de a gyártó (Corning) elkészült a harmadik generációval is, amit a következő heti kiállításon be is mutatnak. Zárójelben azért megjegyeznénk, hogy az időzítés nem véletlen, hiszen az Gorilla Glass második felvonását is a CES-en mutatták be, pontosan egy évvel ezelőtt.

A gyártó még erősebb, fizikai behatásoknak még inkább ellenálló „üveget” ígér, ami a molekuláris szinten véghezvitt fejlesztéseknek köszönhető. Ez a szimplán NDR-nek (Native Damage Resistance) elnevezett újdonságot is magába foglalja. A vállalat (marketingese) számokkal is megpróbálta kifejezni a különbséget, így az előző generációval összehasonlítva a Gorilla Glass 3 háromszor ellenállóbb a karcolásokkal szemben, ezáltal azonos körülmények között tesztelve 40 százalékkal kevesebb volt a látható karcolások száma és egy repedés megjelenése után is 50 százalékkal erősebbnek bizonyult új fejlesztés.

A számoktól elvonatkoztatva, végeredményben a Corning harmadik generációs „gorilla üvege” csökkenti a berepedésre való hajlamot és a karcolások megjelenésének esélyét, de ha már megtörtént a baj, akkor is jobban véd elődjénél. Persze mindez még nem jelenti, hogy jó ötlet lenne ezzel szerelt okostelefonjainkat vagy tabletjeinket elhajigálni, csupán egyfajta biztonságot ad a mindennapos használat során – például kevésbé kell majd tartanunk attól, hogy kulcscsomónk vagy egyéb éles, hegyes tárgyak zsebünkben vagy táskánkban összekarcolják szeretett eszközeinket.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés