Hirdetés

Kilenc szuperszámítógépet épít a Cerebras

A Condor Galaxy projekt világszintű kezdeményezés, és a gépi tanulás tréning szakaszában segíthet.

A Cerebras és a G42 vállalatcsoport bejelentette a Condor Galaxy projektet, amely a gépi tanulás tréning szakaszának felgyorsítását célozza komolyabb teljesítményű szuperszámítógépek kiépítésével. Az alapot a CS-2 jelzésű, 15U magas szerverkonfiguráció adja, amelyből a Condor Galaxy 1, azaz CG-1 kiépítés 64 darabot használ fel.


[+]

A CG-1-ben a fenti kialakításnak hála 72 704 darab Zen 3 mag lesz rengeteg AMD EPYC processzoron belül, amelyekhez számos WSE-2, azaz a második generációs Wafer Scale Engine kapcsolódik.A rendszerszintű elméleti számítási teljesítmény 4 EFLOPS, de ez egy AI-ra vonatkozó érték, vagyis 16 bites lebegőpontos operációkkal számolja a cég.

A CG-1 mellé még készül a CG-2 és CG-3 is, és a három rendszer kombinált teljesítménye 12 EFLOPS lesz. A hardvereket az Egyesült Államokban építik ki, és felhőalapú szolgáltatás keretében lehet majd igénybe venni a számítási kapacitást. A teljes Condor Galaxy projekt részeként világszinten összesen kilenc szuperszámítógép épül, ezek összesítette számítási teljesítménye eléri majd a 36 EFLOPS-ot.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés