Hirdetés

CeBIT: tömegesen támadnak a táblagépek

Ha MiTAC, akkor Mio – vághatnánk rá, ám kivételesen nem jönne be. A GPS-eiről, PNA-iról elhíresült gyártó a CeBIT-en ezúttal legújabb termékvonalát mutatta, a tableteket. Rögtön három széria is debütált, a Zeus, a Valar és az Ulmo, melyek mindegyike androidos. A Zeus a gyártó szerint a világ első dupla GPS vevős tabletje, ami által állítólag kiemelkedően jó vétel érhető el. A készülék egyébként a kisebbek közé tartozik, képernyője csupán 6”-es képátlójú, vastagsága pedig 11,6 mm-es.

MiTAC Zeus [+]
MiTAC Zeus [+]

A Valar, a termékvonal multimédiás ága kétféle méretben is érkezik: az egyik Android 2.3-at futtató masina 7”-es, a másik 10”-es képernyővel van felszerelve. Ahogy szinte az összes MiTAC eszköz, ezek is beépített GPS-szel jelennek meg, továbbá HDMI kimenetükön keresztül 1080p-s jelet is tudnak produkálni.

MiTAC Valar [+]
MiTAC Valar [+]

A negyedik tablet az Ulmo elnevezésű gépezet, amely ritkaságnak számít még társai közt is, ugyanis ha minden igaz, vízálló. A specifikációi szerint megfelel az IPX7 szabványnak, ráadásul az eséseket is bírja, így igazi kis túlélő táblagép lehet, amit terepre is bátran vihetünk. Egy 7”-es képernyővel ellátott készülék akár az erdőben is jól jöhet a megfelelő térképpel ellátva – mivel ugyebár ebből sem hagyták ki a GPS-t –, hát még ha a geocachinges bevetésére is belegondolunk... Egyelőre sajnos erről sem tudni sokkal többet azon kívül, hogy az 1080p-s kimenet ennél is adott.

MiTAC Ulmo [+]
MiTAC Ulmo [+]

Az Archos sem pihent persze, ők két új típust lepleztek le. Az Archos 7ob névre keresztelt táblagép 7 hüvelykes rezisztív érintőképernyővel rendelkezik, és inkább az e-könyv-olvasókhoz sorolja a gyártó, míg az Arnova 8 egy belépőszintű tablet 8”-es megjelenítővel. A kisebbig Archos 800x480 pixeles felbontású megjelenítője alatt 4 GB flashalapú tárhelyet találunk, egyelőre ismeretlen processzora mellett. Annyit tudni biztosan, hogy lesz SD-olvasója, N-es Wi-Fi kártyája és mini USB portja, akkuja pedig nagyjából 7 órás használatra lesz elég videolejátszáskor, és 10 órán keresztül lehet könyvet olvasni rajta.

Archos Arnova 8
Archos Arnova 8

Az Arnovában a Rockchip RK2818 típusú 600 MHz-es CPU-ja üzemel. Ebbe is 4 GB tárhely került, operációs rendszere az Android 2.1. Ahogy a másik modell, ez is nagyjából három hét múlva kerülhet a boltokba 129 eurós áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés