Hirdetés

CeBIT: Erősít a Chieftec

Az elmúlt évben a Chieftec megkétszerezte hazai eladásait, és rengeteg új termékkel rukkolt elő. Megtorpanásnak nyoma sincs, az idei CeBIT-en is volt bőven látnivaló a standjukon. A tápos kínálat például a duplájára nőtt; az eddigi három széria mellé újabb három sorakozott fel. A 300–600 wattos modelleket magában foglaló Green Angel család a gazdaságosság jegyében született. Szintén 80 Plus tanúsítványos az A135 sorozat, mely nevét a beépített különösen halk, 135 mm-es ventilátorról kapta. Hagyományos, szürke színűek a 350–500 wattos modellek, a nagyobbak – egészen 850 wattig – pedig sötétebb fényezésűek.

Ha már szóba került a sötétebb szín, meg kell említeni, hogy végre-valahára az eddigi UNI, Smart és egyéb tornyok is teljesen feketék lettek, nem pedig sötétszürkék. Bemutatkozott egy új toronytrió is, melyek lényegében csak újabb előlapokat jelentenek az eddig is jól bevált belső előtt. Akárcsak a nemrég megjelent Aegis házakra, az újdonságok homlokzatára is jutott eSATA csatlakozó.

Gőzerővel nyomul HTPC-fronton is a Chieftec. Seregnyi friss, már a tavasz folyamán megvásárolható fekvő házat láttunk a standján. Voltak köztük teljesen alumíniumból készült, drága csodák, de olcsóbb megoldások is. Igyekeznek minden igényt kielégíteni, ezért az egyik modellből háromféle magasságút is készítenek.

Korábban a Maestro HTPC ház kapcsán kifogásoltuk, hogy a fekvő dobozból hiányoznak a Chieftec-szintű részletmegoldások. Most megkaptuk őket. Az új termékek fedőlapját apró rugó dobja fel, hogy a csavarok oldása után könnyen levehessük. A merevlemezes részt alaposan rezgésmentesítették, és megfelelő szellőzésről is gondoskodtak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés