Hirdetés

CeBIT: AVerMedia tunerek PCIe interfésszel

Hamarosan új tunerkártyákkal egészülhet ki a lassan minden alaplapon megtalálható PCI Express csatolóba illeszkedő bővítőkártyák választéka. A hazánkban is népszerű AVerMedia a CeBIT alkalmával állította ki több ilyen termékét, köztük az AVerTV Duo Hybrid PCI-E és AVerTV Hybrid+FM PCI-E típusú bővítőkártyákat.

A két tunerkártya analóg és digitális adások, valamint FM rádiócsatornák vételére egyaránt alkalmas. Az AVerTV Duo Hybrid PCI-E modellre két egyszerre használható vevőegység került, így a kártya segítségével egy időben akár két különböző tévéadás is megtekinthető vagy rögzíthető. A tunerek az analóg adások, illetve a külső jelforrások képét MPEG-1/2/4 formátumba rögzítik, az AVerTV Hybrid+FM PCI-E típusnál újdonságként H.264 rögzítési lehetőség is adott lesz, természetesen szoftveres úton.

Az AVerMedia PCI Express interfésszel ellátott tunerkártyáihoz típustól függően az Aver MediaCenter legújabb változatát vagy az AverTV 6 alkalmazáscsomagot mellékeli. Az új tunerek száz százalékos együttműködést ígérnek a Windows Vista operációs rendszerekkel, ezen kívül Windows 2000/XP és XP Media Center Edition platformokkal kompatibilisek.

A hagyományos kialakítású, PCI Express csatolóval ellátott tunerkártyák mellett egy noteszgépekbe építhető változat is készül az AVerMediánál: az AVerTV Hybrid Mini Card egy PCIe Mini Card formátumú bővítőmodul, mely 30 x 56 milliméteres méreteivel a legkisebb tunerkártyák egyike lehet. A notebookokba építhető AVerMedia tunerről egyelőre nem sikerült semmilyen részletet megtudnunk, és a cég standján arra a kérdésünkre sem tudtak konkrét választ adni, hogy az új bővítőkártyák mikor tűnhetnek fel az üzletek polcain.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés