Hirdetés

CeBIT 2011: mini-PC-k a 3D bűvöletében

A CeBIT-en természetesen az ASRock is megjelent, és néhány újdonságot is bemutatott a nagyközönségnek. Ezek közül három modell a HTPC termékvonalából került ki, s nem is igazán új modellek, hanem inkább a meglévők frissített verziói, így külsőre szinte meg is egyeznek az elődökkel. A Vision 3D, a CoreHT és az ION 3D HTPC szériáknál az elsődleges szempont a minél nagyobb teljesítmény, és a minél több funkció kis méretbe való sűrítése volt. A Vision 3D első verziója tavaly ősszel jelent meg, a második generáció bemutatkozása pedig egyelőre nincs bejelentve. A teljes, konkrét konfigurációja még nem derült ki, de így is tudni már róla, hogy Sandy Bridge-es masina lesz, vagyis a második generációs Intel Core processzorok egyike került bele. A grafikus kártya is megújul, immár az NVIDIA GeForce GT540M dolgozik majd benne, ami alkalmas a 3D Vision és 3DTV Play megjelenítésre is. Lesz 1.4a-s HDMI kimenete, kétcsatornás Wi-Fi kártyája, valamint beépített Blu-ray optikai meghajtót is kap. A 7.1-es hangkimenetén Dolby és TrueHD DTS HD Master technológiás hangzás szólaltatható meg.

ASRock Vision 3D
ASRock Vision 3D

A Core HT modell is Sandy Bridge-es konfiguráció lett, így új processzorokkal kapható majd, amik mellett az Intel HD 3000 grafikus mag dolgozik majd. Támogatja az S3D (stereoscopic 3D) Blu-ray lejátszást is az 1.4a-s HDMI-n keresztül. Az Intel Centrino Advanced-N 6250 WLAN-nak köszönhetően a CoreHT támogatja az Intel Wireless Display 2.1-et is, amivel a termék vezeték nélkül kapcsolódhat a megjelenítőhöz. A megfelelő hangzásért a Bitstream és a TruStudio technológia felel.

ASRock Core 100HT, a CoreHT elődje [+]
ASRock Core 100HT, a CoreHT elődje, de az új is hasonlóan mutat majd [+]

Az Ion 3D modell is bemutatásra került. Ebben az Intel kétmagos Atom processzora, a D525-ös típus dolgozik. A konfiguráció az NM10-es chipsetre épül, amihez a 3DTV Play lejátszásra is felhasználható NVIDIA Ion 2 GPU kapcsolódik. 2 GB RAM, 320 GB HDD, Blu-ray-olvasó, 7.1-es hangkimenet, HDMI csatlakozó és N-es Wi-Fi jellemzi még, mindez egy 195 x 186 x 70 mm-es házba rejtve.

ASRock ION 3D [+]
ASRock ION 3D [+]

A nettopok esetében az MSI is újított. A kiállításon körülnézők a Wind Box széria DC100 típusát szemlélhették meg. A nettop egy fusionös megoldás, ami a Brazos platformra épül. Az E-350 APU található benne, amely két darab 1,6 GHz-es Bobcat processzormagot tartalmaz, mellettük pedig egy Radeon HD 6310-es IGP terjeszkedik. A kisméretű asztali gép 2 GB memóriából gazdálkodik, háttértárként pedig 250 GB áll a felhasználók rendelkezésére. Van továbbá hat darab 2.0-s USB aljzata a perifériáknak, és a külső tárolóknak, továbbá egy HDMI csatlakozója a megjelenítőnek. Egyelőre ez mind, amit tudni lehet a DC100-ról, így még az ára sem derül ki, valamint a megjelenésének dátuma sem ismert.

MSI Wind Box DC100 (forrás: TechConnect) [+]
MSI Wind Box DC100 (forrás: TechConnect) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés