Hirdetés

CeBIT 2009: érdekes újításokat mutatott be az Intel és az MSI

Az Intel a CeBIT alkalmával bemutatta a világ első beágyazott digitális tévéantennáját, amely a notebookok esetében lehet hasznos megoldás. Az új fejlesztés lehetővé teszi a digitális tévéadás vételét külső antenna használata nélkül. Ennek köszönhetően a kényelmesebb szórakozás mellett még a külső antennára sem kell költeni. A vállalat szóvivője szerint a technológia fejlesztése hamarosan befejeződik, így a következő generációs notebookplatformokban már helyet is kaphat az új rendszer.

Az MSI standján is lehetett érdekességet találni, a vállalat ugyanis bemutatta a Winki nevű operációs rendszert, mely Linux alapokra épül. A termék gyakorlatilag egy belső, USB-s modul formájában érkezik, melyet közvetlenül az alaplap belső USB portjára kell kapcsolni. Az eszköz csatlakoztatása után az előtelepített Winki operációs rendszer a számítógép indítását követően rögtön betölthető.

 


Winki [+]

Winki [+]

Az MSI elmondása szerint a 15 nyelvet támogató Winki felhasználóbarát felülettel rendelkezik, webböngészőt, levelezőt és VOIP klienst tartalmaz, valamint  a Pidgin nevű csevegőprogramot, amely rengeteg elterjedt protokollt támogat. Természetesen a Winkinek vannak más általános szolgáltatásai is, így jól használható az elterjedtebb operációs rendszerek ideiglenes kiváltására. A gyártó feltételezhetően a felsőkategóriás alaplapok mellé csomagolja majd a Winkit, pontos információk azonban még nem derültek ki a termék megjelenésével kapcsolatban.


Winki modul - Forrás: www.engadget.com [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés