Hirdetés

CeBIT 2009: az Aiptek visszavág

Az ASUS-nál volt standbejárás, melós. A CES-en is kint voltak, idén először, még nagyobb felhajtással és négyzetméteren, de áll. nem volt az ínyükre, lézengés volt. A CeBIT klasszabb, itt övék az egyik legnagyobb stand, amihez alapból jár a kiemelt figyelem is, meg egy Lambo, most épp az M-betűs, pedig a Reventont is kapni már, csak levegőt nem percekig, ha kimondja az ember a 1 500 000 eurós vételárat...

(két perc múlva...)

Igen, az Eee Keyboard tényleg olyasmire lesz jó, amit írtunk korábban, mindössze az a bökkenő, hogy ez a bizonyos ultra wideband HDMI csati, ami wireless vinné át a jelét, még nem tartozéka az LCD TV-knek (se), úgyhogy ez most még a jövő zenéje inkább.


Durr a galériába!

Az aSUSDESIGN (a kis "a" az nagy "A" méretű a logóban...) részlegtől származó notebook-koncepció (koncepció-notebook?) sem az a tipikus akciós retail-sztár egyelőre, aki ismeri az origamit, az nem fog értetlenkedni a Fold/Unfold láttán.

ET2203. Egyesek szerint E.T. ebben az évben jön el újra, míg mások, mint az ASUS, csak egy 22"-os Eee Top PC-t neveznek el így – touchscreen, és wireless keyboard jár hozzá.

Lencsevégre kaptuk a TAITRA előadáson fényezett T91-et és a Seashellt is, meg a világ legzöldebb notebookját, ami persze ASUS... A stand egyébként roskadozott a vasaktól és a látogatóktól, mi most mégis megelégedtünk ennyivel.

A Panasonic úgy volt, nem jön el, mégis Toughbookokkal és plazmákkal volt dugig az ASUS melletti standjuk. Jó fej a Toughbook, a habkönnyű Eee-khez képest kb. egy betonkocka. De cserébe bírja is az üt(őd)éseket.

hajjaj..
hajjaj..

Nem jegyeztük fel a gyártó nevét, de utólag visszanézve, mintha maga a stand sem lett volna túl büszke rá: a felfújható notebooktáska ötleténél csak maga a produktum volt borzalmasabb.

golla
golla



Ironikus mód épp mellettük vert standot a golla.fi - akiket már tavaly is kipécéztünk magunknak. A press tetkó miatt kaptam is kis szuvenírt, meg a nevemen szólított meg rögvest a szöszke finn fruska, bizonyos Lisa W., bár ha kicsit többet csevegünk, biztos kibukik belőlem, hogy bár a stand vérprofi, a termékek közelről már kevésbé látványosak, sőt gyakran ízléstelen elhajlások is megfigyelhetők. Majd az első randin... :)

Muszáj volt elnézni az Aiptekhez, mert a PocketCinema délelőtt óta rendszerint belecsúszott a tudatalattim periferikus látóterébe, és ijesztőnek tűnt. Ijesztően értelmetlennek. Mert egyébként 10. Mármint 10 db Lumen. A fényerő. Ami nagyon gyönge. A felbontás meg 640x480, ami vicc. A leggázabb mégis az volt, amikor egy DVD lejátszó alatt futott az árnyékolt csótánymozi, fakó volt és érdektelen. Sok díjat gyűjtött és fog még gyűjteni. Bocs.

fakó..
fakó..



Az A-Data 500 gigás SSD-jéhez képest a Transcendnél csak egy 192 gigás példányt láttam a falon, bár volt fölötte egy 128 gigás is, 1.8"-on. Az ügyesnek tűnt.

Semmi köze nem volt az ASUS-hoz a Mini E-nek, de kint volt, kapott hát egy képet, ez a jövő, meg a Full HD golyóstollprojektor... ;)

mini e
mini e

Hirdetés