Hirdetés

Jön a Nikon Capture NX2

A Nikon közel két év után kiadta legkedveltebb képszerkesztő szoftverének második verzióját, a Capture NX2-t. Ludovic Drean, a Nikon Európa szoftverekért felelős részlegének vezetője elmondta, hogy olyan programot sikerült alkotniuk, mely kompromisszumok nélkül kielégíti a legigényesebb fotósok elvárásait is.

Capture NX2

Új szolgáltatások: egyszerűbb, gyorsabb műveletek

Selection Control Point

Az új funkció az igen népszerű Color Control Point bővített változata. A program felismeri a felhasználó által módosítani kívánt területeket, melyek főbb paraméterei akár egy kattintással befolyásolhatók (fényesség, szín, fókusz), vagy extra funkciókkal korrigálhatjuk (életlenítő maszk, D-Lightning, zajcsökkentés, korrekció).

Külön beállított fényerőértékek


Külön beállított fényerőértékek

Auto Retouch Brush

A még szebb képek érdekében az automatikus retusáló ecset segítségével gyorsabban végezhetjük az esetleges por okozta foltok korrigálását a képeken, így a kijelölt terület az azt körülvevő részek színét és tónusát örökli. Az eljárás természetesen pattanások, és egyéb apró nem kívánt részletek eltüntetésére is kiváló.

Shadow,Highlight

A csúcsfények és árnyékok korrigálására használhatjuk az erre a célra szolgáló csúszkát, vagy konkrét értéket is megadhatunk.

Új munkaterületek

Az új Capture négy munkaterületet kínál: böngésző, metaadatok, többfunkciós terület, szerkesztés. Az egyes területek közötti váltás egyszerű, beállításaik ízlés szerint alakíthatók, de el is menthetjük az éppen aktuális tartalommal.

Quick Fix

Praktikus kiegészítés, mely a gyakran használt eszközöket gyűjti össze (Levels, tónusgörbe, expozíció kompenzáció, kontraszt, szaturáció, csúcsfények, árnyékok). A Quick Fix-szel egyszerre több változtatást is végre lehet hajtani.

Kötegelt feldolgozás

Több kép megnyitása esetén párhuzamosan változtathatjuk ezek beállításait.

Címkézés/értékelés támogatás (XMP)

A Capture NX2 kilenc féle címkézésre és ötszintű értékelésre ad lehetőséget. A kiegészítő információt tároló metaadat kompatibilisek az XMP szabvánnyal, melyet többek között a ViewNX, az Adobe Bridge és a Windows Vista is támogat, így lehetővé válik a címke szerinti szűrés, vagy értékelés szerinti rendezés is.

A Capture NX2 kompatibilis a Windows Vista, a Windows XP és a Macintosh OS X (10.4.11-es, 10.5.2-es verziók) operációs rendszerekkel. A képszerkesztő program 2008. június 20-tól lesz elérhető 199€-s áron. A korábbi verziójú Capture NX tulajdonosok 119€ ellenében frissíthetik szoftverüket.

Azóta történt

Hirdetés