Hirdetés

Frissítés a Canon 1D mkIII és 1Ds mkIII modellekhez

A PMA első napján a Canon nyilatkozott az egyes szériájú gépek hardveres gondjaival kapcsolatban. Köztudott, hogy sok felhasználói panasz érkezik az 1D mark III és 1Ds mark III típusokkal kapcsolatban; egyesek megbízhatatlan autofókuszról beszélnek AI Servo módban, és előfordult olyan eset is, amikor nem reagált a tükör az expozícióra. Ilyen esetben ERR 99 hibát mutat a gép, és csak a ki-, majd bekapcsolás segít.

Az még most sem tisztázott, hogy szimplán felhasználói, vagy gyári hibáról van e szó, mindenesetre a Canon több megoldást is kínál a problémákra.

Először is létrehoztak egy olyan weboldalt, ahol segítenek helyesen beállítani, testre szabni a követő autófókuszt. Ez az angol nyelvű oldal részletes beállításokkal és leírásokkal próbál segíteni az 1D mark III tulajoknak.

Ezen kívül firmware frissítésekkel és végső esetben ingyenes szervizes javításra való regisztrálással segíti a fotósokat a cég. A szervizes beavatkozásra itt és itt lehet jelentkezni, a firmware frissítések pedig 1D mark III esetében ezen az  oldalon, 1Ds mark III esetében pedig az alábbi linken érhetőek el (ezek az oldalak is angol nyelvűek).

A firmware frissítések az AF problémán kívül az alábbi bugokat szüntetik meg:

  • Live View módban elsötétedhetett az LCD, ha belenagyítottunk a keresőképbe,
  • USB-s adatátvitel során a "Busy" felirat a státusz LCD-ről nem minden esetben tűnt el, akkor sem, ha megszakítottuk a kommunikációt,
  • változások a fényképező hibakijelzésében: a hibajelzések a jövőben pontosítják a hibaokokat, hogy könnyebb legyen megfelelő segítséget nyújtani a felhasználónak (tehát kevesebb esetben fog egyszerűen ERR 99-et jelezni a gép)
  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Hirdetés