Hirdetés

A Bykski megoldásával bővül a választék Radeon RX 480 Full Cover vízhűtőblokkból

Az AMD referencia felépítéssel rendelkező kártyák köthetők be általa a meglévő/készülő egyedi vízkörbe.

A Radeon RX 480 megjelenését hatalmas várakozás övezte, és az Európában, pontosabban Szlovéniában működő, azonban világszerte ismert EK WaterBlocks azonnal jelentkezett is egy rá való vízhűtőblokkal. Úgy tűnik, a kínai versenytársuk, a Bykski is előhozakodott a saját, némileg eltérő megoldásával, hiszen meglehetősen jól fogy az AMD kártyája, azonban a jobb hűtésre áhítozók igényei is megjelentek a piacon.

A Bykski A-RX480-X két oldala A Bykski A-RX480-X két oldala
A Bykski A-RX480-X két oldala (forrás: TechPowerUP) [+]

A meglehetősen sablonos elnevezéssel megáldott Bykski A-RX480-X típusú, teljes nyomtatott áramkört befedő vízhűtőblokk nem csak a GPU-t, hanem a videokártya GDDR5-ös memóriáit, valamint a feszültségellátó áramkörben elhelyezett alkatrészeket is hűti. Természetesen azon semmi meglepő nincs, hogy ez a vizesblokk is a megszokott tiszta vörösréz alapokra építkezik, melyet nikkelbevonattal láttak el, vízcsatornái pedig plexi fedélben kerültek kialakításra – így az esetleges UV-aktív reagenssel ellátott hűtőfolyadék útja látványossá is varázsolható. A nikkelbevonat az elektrolitrézen nem csak esztétikai funkciót lát el, hanem komoly szerepe van a korrózióvédelemben is.

A teljes PCB elfér a plexi alatt A teljes PCB elfér a plexi alatt
A teljes PCB elfér a plexi alatt (forrás: TechPowerUP) [+]

Mondhatni elvárás, hogy mindkét oldalról becsavarhatók legyenek az egyébként szabványos, G1/4-es menettel rendelkező csőcsonkok. Egyetlen kártyánál az irány mindegy, de több GPU-s rendszer használatakor a szomszédos kártyát is csatlakoztatni kell a hűtőkörbe, ahol az egyiknek mindenképp a hátoldalát is kell használni. A blokk online is megvásárolható lesz, ajánlott ára pedig 99 dollár, ami sajnos tetemes összeg a megcélzott VGA értékéhez képest. A főképp az ázsiai piacra koncentráló cég megoldása valószínűleg Európában hivatalosan nem kerül a boltokba, azonban az e-kereskedelem révén biztosan ki lehet majd fogni egy-egy jobb ajánlatot az ismert aukciós portálokon.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés