Hirdetés

Búcsúzik az Oculus Go nevű VR headset

A cég ezzel teljesen kifuttatja a 3DoF mozgásérzékelést.

Az Oculus Go nevű, önállóan működő VR headsetet még 2017-ben jelentette be a Facebook irányítása alá tartozó vállalat, a tényleges elérhetőségére viszont a 2018-as esztendő májusáig várni kellett. Azóta már megjelent az utódnak tekinthető Oculus Quest is, amely technológiailag lényegesen fejlettebb, főleg a fejkövetés szempontjából, amit 6DoF mozgásérzékelés biztosít. Az Oculus Go ebből a szempontból csak 3DoF lehetőséget kínál, ami ugyan elég a fejmozgás meghatározására, de térbeli pozíció változását már nem lehet követni vele.

Az Oculus a limitált mozgáskövetés miatt nyugdíjba küldi a Go jelölésű headsetet, ugyanis a jövőben csak 6DoF érzékelésre képes megoldásban gondolkodnak, és a termékportfóliót is ennek megfelelően alakítják ki.

A már megvásárolt Oculus Go headsetek persze használhatók maradnak, a gyártó tervei szerint még 2022-ben is készítenek majd hozzá biztonsági frissítéseket, de új funkciókat már nem kap, illetve december 4-től kezdődően a fejlesztők új tartalmat sem tölthetnek fel a rendszer áruházára. Utóbbi korlátozás vonatkozik a már kiadott applikációk érkező frissítéseire is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés