Hirdetés

Bowers & Wilkins P3 HiFi fejhallgató hordozható audioeszközökhöz

A főként minőségi hangfalairól ismert, B&W néven is emlegetett Bowers & Wilkinstől már a fej- és fülhallgatók sem állnak távol. Az év elején bemutatott fontópia C5 és a hagyományos "on-ear" rendszerű P5 HiFi fejhallgató után egy újabb, olcsóbb taggal bővítik a kínálatot, melynél kifejezetten a hordozható eszközöket használók igényeire koncentráltak. A P3 típusjelzéssel ellátott fülre fekvő, zárt rendszerű újdonságot továbbra is HiFi jelzővel illette a gyártó, utalva ezzel arra, hogy a legjobb minőséget és a tőlük megszokott természetes hangzást kívánják biztosítani ebben a szegmensben is.


[+]

A hangok megszólaltatásáért egy pár 30 mm-es neodymium mágnessel megtámogatott hangszóró a felelős, melyek a teljes (10 Hz-től 20 kHz-es) tartományt képesek lefedni. A hagyományos 3,5 mm-es jack dugóval ellátott P3 impedanciája 34 ohm, így a hordozható audioeszközök (mobiltelefonok, tabletek, MP3/MP4 lejátszók) gond nélkül képesek lesznek meghajtani. Természetesen a P3 kábele a mai igényeknek megfelelően lecsatlakoztatható (a fejhallgatóhoz csatlakozó rész 2,5 mm-es jack dugóval van megoldva) a könnyebb csere érdekében. Ez a megoldás nem csak a kábel esetleges sérülése esetén tehet jó szolgálatot, hanem már alapkiépítésben is szükséges funkciónak tekinthető, ugyanis a felhallható csomagjában két kábelt is találunk: egy hagyományos, sallangoktól mentes példányt, illetve egy Apple kompatibilis "távirányítóval" ellátott darabot, amivel pillanatok alatt headset varázsolható a P3-ból.


[+]

Nem csak kábeleket találunk a dobozban, hanem egy kemény védőtokot is, amibe használaton kívül hajtogathatjuk bele a fejhallgatót. A belehajtogatást szó szerint is vehetjük, hiszen a hordozhatóságra való optimalizálásba a kis helyen való tárolás is beletartozik, így a rugalmas és párnázott fejpánthoz illesztett hangszórók behajtogathatók, hogy a lehető legkisebb helyet foglalja el.

A B&W mérnökei a külső minőségérzetet is megpróbálták megteremteni, így az anyagválasztás során a hordozás során fellépő erőknek ellenálló gumit és alumíniumot használtak fel, a fülpárnák pedig puha, memóriahabos akusztikus szivacsból készülnek a kényelmesebb viselés és a külső zajok jobb izolációja érdekében.

A Bowers & Wilkins P3 fejhallgató fekete és fehér színben, 199 dolláros áron kerül forgalomba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés