Bővült a Western Digital Purple portfóliója

A cég lila újdonságait megszakítás nélküli írásra optimalizálták, és a tárkapacitás is nőtt.

A Western Digital reagált a folyamatosan szaporodó videómegfigyelő rendszerek kamerái által generált, a felbontás következtében egyre növekvő méretű fájlok tárhelyigényére (és az ebben a szegmensben oly fontos megbízhatóságra), és bemutatta az írásra kihegyezett, 96 cellarétegű 3D NAND flashmemóriával (vélhetően TLC) operáló, Purple SC QD101 Ultra Endurance nevezetű microSD-kártyát, melyet kifejezetten a mainstream biztonsági kamerákkal foglalkozó szakemberek számára fejlesztett ki. Ha megfelelő kamera van a birtokunkban, lehetőségünk nyílik a kártya állapotának monitorozására, így a rendszerintegrátorok meg tudják becsülni a hátralévő élettartamot, vagyis megfelelő lépéseket tehetnek az adatvesztés elkerülésének érdekében. A friss terméket 32, 64, 128, 256, illetve 512 GB-os kapacitással lehet megvásárolni.


[+]

A gyártó másik újszülöttje a 24/7-es üzemre hitelesített, 14 TB-os Purple merevlemez (WD140PURZ), melyben a házon belüli AllFrame technológia segédkezik a rögzített anyagok hibáinak (például pixelesedés, meg-megszakadó videó) kiküszöbölésében. Adalék még a történethez, hogy a három év garanciával árusított eszközzel egyszerre akár 64 kamerával is dolgozhatunk naphosszat. Az interfész 6 Gbps-os SATA, a puffer mérete 512 MB, a tányérok forgási sebessége 7200 rpm, a fenntartható streaming sávszélesség pedig 255 MB/s.

A tekintélyes tárhelymérettel rendelkező HDD már hozzáférhető a vállalat egyes viszonteladóin keresztül, de az SC QD101-re a következő esztendő első negyedévéig várnunk kell.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés