Hirdetés

Bővül az ECS LIVA termékcsaládja

Pár új taggal bővíti a LIVA mini PC sorozatot az ECS, a LIVA Z mellé jön a ZE és a Z Plus, illetve az XE is.

Az ECS (Elitegroup Computer Systems) új LIVA PC-kkel kezdi az évet a legkülönfélébb szegmenseket megcélozva.

A LIVA Z-ről korábban is írtunk már. Ez egy néma, Apollo Lake platformra épülő mini PC, 117 x 128 x 33 mm-es méretekkel, dupla Gigabit Ethernettel, HDMI-vel és mDP-vel. A mellé érkező ZE egy ipari környezetbe (is) szánt változat, ami azt jelenti, hogy négy darab RS232-es porttal is rendelkezik az ipari, gyártósori berendezésekkel való kommunikációra. Ezen felül M.2 SSD és 2,5 colos SATA merevlemezeknek is van benne hely.

Elitegroup LIVA ZE
ECS LIVA ZE [+]

A LIVA Z Plus a nagyobb teljesítményű változat, két DDR4 SO-DIMM foglalattal és Kaby Lake processzorral. A gépet elsősorban HTPC-nek szánják, az ECS külön ki is emeli a Kaby Lake-kel érkező multimédiás képességeket. Hasonlóan a LIVA Z-hez, a Z Plus is passzív hűtést használ, amihez persze az kellett, hogy egy 15 Wattos U szériás CPU kerüljön bele. A gépház méretei 127 x 117 x 33 mm, belsejében pedig egy M.2 2242-es SSD-nek van hely. Csatlakozókból 2 darab Gigabit Ethernet, HDMI és mDP került rá, rádiós adapterekből IEEE 802.11ac-s és Bluetooth 4.0 van benne, valamint kapunk három USB-A 3.0 és egy USB-C 3.0 portot is.

Elitegroup LIVA Z Plus
ECS LIVA Z Plus [+]

Ami az XE-t illeti, ez a legkisebb modell, 115 x 83 x 56 mm-es, belsejében egy Braswell CPU dolgozik és három USB-A 3.0 portot kapott.

Azóta történt

Hirdetés