Hirdetés

Boltokban a P4 1.6A GHz!

Egyelőre csak dobozos verzióban kapható a fenti boltban, de állítólag az OEM (tálcás) verzióra sem kell sokat várni. Mint tudjuk, az 1.6A GHz-es P4-es már az új, 512 KB L2-es cache-sel rendelkező, 0.13 mikronos Northwood magra épül, és mint ilyen, akár 2.4-2.5 GHz-ig is tuningolható lesz, léghűtéssel. Hozzá kell tennünk azonban, hogy az első tesztek szerint az 1.6A (és az 1.8A) GHz-es P4-es mégsem olyan jó: nem arról van szó, hogy az Intel 2.2 GHz-es példányokat butítana le, hanem - legalábbis eleinte - nem megfelelt példányokat ad el az alacsonyabb frekvencián. Egyszerűbben fogalmazva az első eredmények azt mutatják, hogy az 1.6A GHz-es P4-esek jószerivel 2.0 GHz-en sem mennek hibátlanul.

Mindez azonban idővel változni fog: ahogy javulnak a gyártósorok, úgy javulnak majd a procimagok is, a kereslet viszont várhatóan még sokáig magas lesz az 1.6A és az 1.8A GHz-es procik iránt. A tanácsunk tehát az, hogy aki ilyesmiben gondolkodik, az annál jobban járhat, minél későbbi példányt vesz.

A Northwood magos P4-esek árai egyébként alig pár dollárral magasabbak, mint a Willamette magos megfelelőiké, ami igen jó hír. A fenti boltban ez konkrétan 177 (1.6A), illetve 245 (1.8A) dollárt jelent. Úgy látszik, a boltot még nem érte el a pár napja életbe léptetett Intel árcsökkentés: az 1.6 GHz-es P4-es elvileg már 133 dolláros hivatalos árral bír...

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés