Boldog szülinapot Denon!

1910-ben, tehát pontosan száz évvel ezelőtt alapította meg a Nippon Chikuonki Shokai (Japán Hanglemezgyártó Vállalat) névre hallgató céget Frederick Whitney Horn. A vállalat az  elmúlt évtizedek alatt órási átalakuláson ment át, így 2010-ben ott tartunk, hogy a névváltoztatáson átesett konszern fejleszti és gyártja a Denon márkanév alatt futó berendezéseket.

Denon PMA-A100, Denon DCD-A100, Denon AH-A100
Denon PMA-A100, Denon DCD-A100, Denon AH-A100

A vállalat a jubileumot hét új termékkel ünnepli. A nem túl informatív sajtóközleményből megtudhattuk, hogy a modellek közé bekerült a PMA-A100 típusjelzésű integrált erősítő is, amely elméletileg zökkenőmentesen beépíthető már meglévő házimozi rendszerünkbe.

A DCD-A100 egy CD/SACD lejátszó, mely megkapta a saját fejlesztésű AL32 Processing technológiát, ami a gyártó szerint kiváló hangminőséget garantál az új, fejlettebb SVH meghajtó mechanizmussal karöltve. A számos csatlakozóval megtámogatott eszköz többek között rendelkezik egy USB porttal, amelyhez csatlakoztatható egy iPod dokkoló vagy egy külső meghajtó.

A lemezjátszók komoly múltra tekintenek vissza a vállalat életében, így nem meglepő, hogy az újdonságok közé bekerült egy ilyen készülék is. Az AOS DP-A100 valószínűleg elsősorban külsejével hódit majd, hiszen a retrós kivitel biztos sokak figyelmét felkelti. A friss lemezjátszóhoz, pedig új hangszedő dukál, így DL-A100 típusjelzésű modell bekerült a kínálatba.

Az AVR-A100 egy 9.2 csatornás házimozi rendszer, amely számos interfésszel, köztük 1.4-es HDMI csatlakozókkal rendelkezik, illetve egy különlegesnek titulált bemenetet is tartalmaz, amely lehetővé teszi az internetes tartalmak kezelését is. Az egyedi hűtővel megtámogatott modellhez állítólag igen magas minőségű hangfalak járnak, amelyek aranyozott be- és kimeneteket, illetve öntöttvas talpazatot kaptak.

Egy sokoldalú lejátszó, a DBP-A100 névre hallgató termék is bekerült a szórásba. Ennek segítségével nem csak a hagyományos DVD-k, CD-k, Super Audio CD-k játszhatóak le, hanem a Blu-ray lemezek is. A többi jubileumi készülékhez hasonlóan ez is rengeteg különféle csatlakozóval rendelkezik, és persze kapott párat a Denon saját fejlesztésű, minőségjavító technológiái közül is.

Denon AH-A100
Denon AH-A100

A kínálatot egy pofás kivitelű fejhallgató, az AH-A100 zárja. Zongorafekete-mahagóni borítása valóban figyelemfelkeltő, és előrevetíti a várható magas hangminőséget. A limitált példányszámú termékek elméletileg novembertől érhetőek majd el, árukról azonban egyelőre semmit sem lehet tudni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Denon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés