Hirdetés

Bluetoothos egér a Trusttól

A Trust új vezeték nélküli egeret mutatott be, amely ezúttal nem a 27 MHz-es rádiófrekvencián, hanem Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál a számítógéppel. A megoldás előnye a nagyobb hatótávolságban és a zavarokkal szembeni érzéketlenségben mutatkozik meg, és az eszközök hozzárendelése sem okoz nehézséget több PC egy szobában való használatakor.

Az öt gombbal és egy görgővel ellátott – nem szimmetrikus felépítésű – egér fogását gumiborítás teszi kényelmessé. Optikai érzékelője 800 dpi felbontást biztosít. Az áramellátásért két AA méretű, cserélhető NiMH akkumulátor felel. Amikor az akkuk energiaszintje túlságosan lecsökken, a görgetőkerék világítani kezd, így értesítve a felhasználót, hogy az egeret a dokkolóállomásba kell helyezni az újratöltéshez. A Bluetooth II osztályba tartozó, így 10 méteres körzetben használható eszköz a HID profilt támogatja, vevőegysége a számítógép egy USB portjára csatlakoztatható.

A Bluetooth Optical Mouse MI-5500X elnevezésű egér ajánlott bruttó kiskereskedelmi ára 17 495 forint. Arra az esetre, ha a PC már rendelkezne Bluetooth-modullal, az egér vevőegység nélküli változatban is megvásárolható: a Bluetooth Optical Mouse MI-5400X javasolt végfelhasználói ára 11 995 forint. Mindkét változat március végén kerül forgalomba.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Trust

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés