Hirdetés

Biztonságosabbá tett noteszgépek

A hordozható számítógépek piacán komoly üzleti sikereket elért IBM a ma délelőtt tartott sajtótájékoztatón számos új technológiát felvonultató ThinkPad modellt mutatott be a sajtó képviselőinek. A bemutatón a cég szinte teljes noteszgépkínálatával képviselte magát, köztük olyan újdonságokat nyújtó modelleket láthatott a közönség, mint a biometrikus ujjlenyomat-olvasóval, illetve Active Protection merevlemez-védelmi technológiával felszerelt T42-es notebook.


ThinkPad noteszgépek, középen az ujjlenyomat-olvasóval felszerelt T42-vel...


Az ujjlenyomat-leolvasó rendszerrel az IBM újabb lépést tett előre a számítógépes biztonság és adatvédelem területén; a cég szerint az iparágban a legbiztosabb adatvédelmet nyújtó noteszgépcsalád egy olyan modellel bővült, amely egyszerűsített hozzáférést biztosít a jelszóval védett információkhoz, mégpedig páratlan adatvédelem mellett.


...és maga a leolvasó

 

Az új technológia a ThinkPad T42-es sorozatba tartozó noteszgépek némelyikének lesz tartozéka. Ezeknél a modelleknél a felhasználónak a kurzormozgató gombok alatt elhelyezkedő scannerre kell illesztenie ujjbegyét, majd a néhány másodpercig tartó letapogatási folyamat végeztével – pozitív azonosítás esetén – beléphet a rendszerbe, szoftverekbe vagy adatbázisokba.

A T42 sorozatot az IBM felszerelte egy olyan adatvédelmi rendszerrel is, amely bizonyos fizikai behatásoktól képes megvédeni az értékes anyagokat. Az Active Protection System névre keresztelt technológia észleli a gép mozgásának felgyorsulását (például leeséskor), és erre reagálva átmenetileg parkoltatja a merevlemez író/olvasó fejét. A cég szerint a gyors reakcióidejű védelmi mechanizmus a merevlemezekbe évek óta beépítésre kerülő rázkódásvédelemmel karöltve a legdurvább ütődések esetén is képes megvédeni a sérülékeny mechanikát.

Az IBM a ThinkPad családhoz fejlesztett számos kiegészítőt is bemutatott, így láthatóak voltak a szinte minden modellhez hozzáférhető dokkolóegységek, kiegészítő akkumulátorok, külső merevlemezes egységek, egerek és billentyűzetek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM

Azóta történt

Hirdetés