Hirdetés

Rendelhető az Ethereumra kigyúrt Bitmain bányagép

Az Antminer E3 kétszer is hatékonyabb lehet a legtöbb GPU-nál, így jóval több profitot képes generálni.

A Bitmain hivatalosan is bejelentette az Antminer E3 nevű bányagépet, amelynek különlegessége, hogy rendkívül hatékonyan bányászhatóvá teszi az Ethereum platform kriptovalutáját. Mint ismeretes az Ethereum algoritmusa, azaz az Ethash eléggé speciálisnak mondható, így eddig nem voltak sikeres próbálkozások arra, hogy egy ASIC formájában kiváltsák a manapság ennek bányászatára használt GPU-kat. A hírek szerint a Bitmain megoldása sem igazán ASIC, hanem egyfajta hibrid lapka, ami leginkább egy DSP-hez hasonlít, természetesen speciálisan tervezett áramköri elemekkel, illetve komolyabb memóriaalrendszerrel megtámogatva.

Az Antminer E3 a gyártó állítása szerint 800 wattos fogyasztás mellett 180 megahash/másodpercre képes, ami nem rossz hatékonyság, elvégre például egy Radeon RX 580 200 wattos fogyasztás mellett képes nagyjából 30 megahash/másodpercre, vagyis négy ilyen VGA-val 800 wattból 120 megahash/másodpercet lehet összehozni. Kevésbé hatékony konfigurációval tehát az előny még nagyobb, így pedig az Antminer E3 kétszer is jobb eredményt tud felmutatni.


[+]

Mindezért a Bitmain 800 dollárt kér, ami igazából sok pénznek hangzik, de valójában a bányászat tekintetében nem véletlenül mennek a legtöbben a legjobb hatékonyságot biztosító hardverek felé. A piac ugyanis eléggé kiszámíthatatlan, így az árfolyam bármikor beeshet. Jobb hatékonyság esetén viszont a bányászat nagyobb visszaesés mellett is profitábilis maradhat. Nem beszélve arról, hogy egy Radeon RX 580 például 400 dollárért vihető haza, már ahol van raktáron, tehát egy Antminer E3 fogyasztásához hasonló GPU-s konfiguráció kétszer drágább, miközben még rosszabb a hatékonysága is.

A Bitmain Antminer E3 az alábbi oldalon rendelhető meg. Egy vásárló maximum öt bányagépet igényelhet, amelyeket a nyáron fognak leszállítani. Magához az eszközhöz még kell vásárolni egy megfelelő ATX-es tápegységet is, például a Bitmain APW3++ tökéletes opció lehet erre a célra.

Előzmények

Hirdetés