Hirdetés

Segít elkerülni a videokártya megrogyását a BitFenix

Ezt a segítséget lehet konzervatív és exhibicionista módon is tálalni; most az utóbbiról van szó.

A BitnFenix újdonsága az Alchemy 3.0 ARGB GPU Bracket névre hallgat, és nem másra való, minthogy alátámassza a terebélyesre hízott videokártyánkat, ezáltal véve elejét a nyomtatott áramköri lap, vagy éppen a PCI Express csatoló deformálódásának. Persze a gyártó nem tudott megmaradni a rideg funkcionalitás átkos mezsgyéjén, fel kellett dobnia a műsort némi RGB világítással, illetve egy méretes, már-már hivalkodó céglogóval. A vízből bort tipikus esete.


[+]

Az eszköz amúgy 7,5 kilogrammot tud hatékonyan megtartani, felette a grafikus vezérlő pedig akár 80-120 centiméter hosszúságú is lehet – na nem, mintha akár közelítőleg is ekkora ketyeréket tuszkolnánk be a gépházba, de azért jó tudni, hogy nem fog összeszakadni VGA-nk valós fizikai paraméterei miatt. A konkrét alátámasztást a kártya 45, 80, illetve 120 mm-énél valósíthatjuk meg.


[+]

Összesen 18 rögzítőpont található az ismertebb alaplapi RGB technológiákat (ASUS Aura Sync, Gigabyte RGB Fusion, MSI Mystic Light, ASRock Polychrome RGB) támogató mütyürön, így a termékkompatibilitás biztosítottnak látszik, ám azt érdemes észben tartanunk, hogy nem kevesebb, mint három PCI bővítőhelyet foglal el, szóval nem fog bármilyen géplakba hibátlanul passzolni a drága.

Azóta történt

  • Itt a BitFenix Dawn TG

    A Computexen demózott, RGB-ben és edzett üvegben pompázó miditorony hivatalosan is elérhetővé vált.

Hirdetés